Hatalmas széllökésekre számíthatunk
A délutáni óráktól a Dunántúlon és a Duna-Tisza-köze nyugati részén sokfelé, északkeleten helyenként 70 km/h fölötti széllökésekre kell számítani.
2014. május 14. 13:01

Az Országos Meteorológiai Szolgálat 4 megye kivételével elsőfokú figyelmeztető előrejelzést tart érvényben. Eszerint ma országszerte tovább erősödik az északi szél, továbbá a Tiszántúlon és a Dél-Alföldön területi átlagban 20 mm-t meghaladó mennyiségű esőre van kilátás. Ezeken a tájakon délután intenzívebb záporok és zivatarok is kialakulhatnak, ezért lokálisan 20 mm-nél jelentősen több csapadék is lehullhat.

Szerdán nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, szűrt napsütés inkább csak északkeleten, illetve a Nyugat-Dunántúlon valószínű. Kora délutánig elszórtan, később az Alföldön már egyre nagyobb területen várható eső, zápor, a Tiszántúlon néhol zivatar is lehet. A kiterjedt csapadék az esti óráktól áthúzódik a nyugati országrészre is. Az északi, északnyugati szél fokozatosan megerősödik, elsősorban a Dunántúlon és északkeleten egyre többfelé viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 19 fok között alakul. Késő estére 9 és 14 fok közé hűl le a levegő.

met.hu/hirado.hu nyomán
  • Demokráciaexport után iszlámexport várható világszerte
    Dinamikus Egyesült Államokra lenne szükség. Ehhez képest a jelenlegi elnök csupán egy videóüzenetben emlékezett meg a húsz évvel ezelőtti tragédiáról. Mert így nem veszítette el a beszéd fonalát. Nem tévesztette össze az országokat. Vagy ne adj Isten, nem aludt el.
  • Átadták az újjáépült Lovardát a budai Várban
    Ünnepélyes keretek között átadták az újjáépült Lovardát a Budavári Palotanegyedben pénteken, a kulturális örökség napjai rendezvénysorozat országos megnyitóján, amelyen bejelentették a szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékének új elemeit is.
  • Tehetséggel, akarattal és hittel sikeres lesz az újrakezdés
    Ésszel, tehetséggel, akarattal és hittel "nemcsak a járványt győzzük le, de az újrakezdés sikere sem marad el" - hangoztatta a köztársasági elnök pénteken Budapesten, amikor a Sándor-palotában fogadta a Magyarország Barátai Alapítvány tagjait.
MTI Hírfelhasználó