Érthető, ha Morvai nem határolódik el?
A Jobbik alelnöke szerint EP-listavezetőjük is elítélte a Pásztor Istvánt ért Kossuth téri incidenst.
2014. május 8. 11:39

Volner János a köztévében cáfolta, hogy Sneider Tamás húsz éve egy roma embert ütött volna meg, azért ítélték el jogerősen. Úgy vélte: ez egy lezárt ügy, és szerinte 2014-ben ez már nem érdekli az embereket. Arról is beszélt, hogy véleménye szerint a baloldali politikusok rövid időn belül túl sokszor változtatnak a meggyőződésükön.

Morvai Krisztina és a Jobbik is elítélte azt, ami a Kossuth téren történt Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével, és ez a lényeg – jelentette ki Volner János, a Jobbik alelnöke az M1 Ma reggel című műsorában.

Volner János mindezt annak kapcsán mondta, hogy Morvai Krisztina tegnap közölte: nem határolódik el Gaudi-Nagy Tamástól. Mint ismert: Gaudi-Nagy Tamás a földtörvény kapcsán demonstrációt hirdetett keddre a Kossuth térre. Amikor észrevette az Országgyűlésből távozó Pásztor Istvánt, megafonján üzent neki, erre a tüntetők a vajdasági politikust körülvették, szidalmazták és leköpték. Egy nappal később Gaudi-Nagy Tamás a köztévében azt mondta: Pásztor István örüljön, hogy ennyivel megúszta, mert a hazaárulók lámpavason szoktak lógni.

A Jobbik alelnöke érthetőnek nevezte, hogy Morvai Krisztina nem határolódik el Gaudi-Nagy Tamástól, hiszen régi harcostársak, régóta együtt dolgoznak civil jogvédőként.

Egyértelművé tette: ha a Pásztor Istvánéhoz hasonló inzultusok érnek politikusokat, azzal a Jobbik sosem értett egyet. Meggyőződése, magával az inzultussal Gaudi-Nagy Tamás sem ért egyet, hiszen ő inkább annak a híve, hogy kiharcolja a nemzet szabadságát, és azokat az elnyomott embereket, akiket adott estben Magyarországon vagy külföldön jogaiban sért a hatalom, sokszor a fizetős ügyvédi megbízásait félretéve képviseli ingyen.

Arra a felvetésre, hogy az ellenzéki pártok kifogásolják Sneider Tamás országgyűlési alelnökké való kinevezését, mert húsz éve jogerősen elítélték, amiért „megvert egy roma állampolgárt”, azt mondta: Sneider Tamás nem egy cigányt ütött meg, hanem egy pofont adott valakinek egy elfajuló, a másik fél részéről is erőszakos vita hevében. Egy pofont adott valakinek – ismételte meg Volner, aki szerint Sneider Tamás ezért meg is kapta a büntetését, és ezzel „a történet lezárult”. Kétségét fejezte ki, hogy az embereket 2014-ben az érdekli, mit csinált Sneider Tamás húsz éve. Egy olyan emberről van szó, aki bebizonyította, hogy a szociális és családügyi bizottságot magas színvonalon képes vezetni - hangoztatta.

Volner bírálta a baloldali politikusokat – ilyennek nevezte a műsorban korábban a Jobbikkal szemben kritikát megfogalmazó Szabó Tímeát, az Együtt-PM társelnökét –, mondván, túl sűrűn változik a meggyőződésük. Szabó Tímea bekerült LMP-s képviselőként a parlamentbe, arról beszélt, hogy Gyurcsány Ferencet, Bajnai Gordont távol kell tartani a hatalomtól, röviddel később összefogott előbb Bajnaival, majd Gyurcsánnyal, később pedig a szocialistákkal. Az MSZP-s Molnár Zsolt pedig a szkinhedmozgalomban kezdte, majd a Fideszbe lépett be, később pedig az MSZP-ben csinált karriert – hozta fel példaként.

„Ezek a baloldali politikusok olyanok, hogy rövid időn belül meg tud változni a meggyőződésük. Én tudom, hogy a politika egy jó megélhetési forrás, nyilván Szabó Tímea is örül a fizetésének” - fogalmazott a Jobbik alelnöke. (Korábban Szabó Tímea a műsorban kijelentette, hogy nem a pénz miatt politizál.)

Volner János megemlítette azt is: nyilván nem ok nélkül támogatják százmilliókkal az amerikaiak Bajnai Gordon alapítványát, a Haza és haladást. Ők ezt a pénzt lelkesen felveszik, és elköltik saját magukra – jegyezte meg.

hirado.hu - M1 - Ma reggel
  • Az amerikai recept nem másolható
    Szakítanunk kell azzal széles körben elterjedt nézettel, amely szerint az alapító atyák, az unió létrehozói alulról építkező, a nemzetek szuverenitására épülő, konföderatív európai közösség létrehozásában gondolkodtak. Ez az állítás nem állja meg a helyét, sőt inkább az ellenkezője az igaz.
  • Salvini: a Conte-kormány elárulta Olaszországot
    Giuseppe Conte miniszterelnök "eladta" Olaszország szuverenitását és gazdasági érdekeit, és ezért "Macron és Merkel vállveregetését" érdemelte ki. Conte azért nyitotta meg a kikötőket, mert "ezt ígérte az EU-nak, és ezért cserébe ismét kormányon maradhatott" - hangoztatta Salvini. Megjegyezte, hogy a Conte-kormány ezzel nem "Salvini, hanem 60 millió olasz ellen" cselekszik.
  • A szélsőség "úgynevezett magyar értékekről" nyerített
    Nincsenek magyar értékek, a magyar etnikum semmivel sem járult hozzá a kontinens gazdagításához az elmúlt ezeregyszáz évben.
MTI Hírfelhasználó