Megnyitott a Holnemvolt Park
Megnyitott a Holnemvolt Park az egykori budapesti vidámpark területén. Az új családi élményparkban 30 különféle állatfajt mutatnak be.
2014. április 30. 09:24

Megnyitott a Holnemvolt Park az egykori budapesti vidámpark területén. Az új családi élményparkban jelenleg 30 különféle állatfajt mutatnak be, köztük struccokat, lámákat, tevéket, szarvasféléket és vaddisznókat is. Mától ismét működik többek között a műemléki oltalom alatt álló régi körhinta, a barlangvasút és a hullámvasút is.

Sikítozva nevettek a gyerekek az elvarázsolt kastély hordójában. A Holnemvolt Park régi-új játéka még mindig lenyűgözi a legkisebbeket, de nem csak emiatt érkeztek látogatók a szabadidőparkba. Mostantól ugyanis, újra fel lehet ülni a hullámvasútra, vagy utazni a Dzsungel mesevasúton. Elsőként gyerekek érkeztek.

A Holnemvolt Parkban mostantól állatok is élnek. 30 különféle fajt lehet megnézni, sőt néhányat meg is lehet simogatni, a tevékre pedig fel is lehet ülni.

A Holnemvolt Park az egykori Vidámpark területén épült, amelyet tavaly csatoltak az Állatkerthez, amely a főpolgármester szerint ma az ország leglátogatottabb kulturális intézménye, évi egymillió vendéggel. „Tevékenységi körébe tartozik a klasszikus állatkerti funkciót meghaladóan, a tudományos kutatás, a természetvédelem, az oktatás és ma már a tömegszórakoztatás valamint a kulturális örökség védelme és gazdagítása is” – mondta Tarlós István, főpolgármester.

A park fejlesztése a megnyitóval még nem fejeződött be. A főigazgató azt mondta: a helyhez kötődő értékeket hosszú távon is meg akarják őrizni. „Megváltozott arculattal, sok mindent a régiből most még megtartva, akár olyan félig romos épületeket is, amelyek használhatók átmenetileg ezekre a célokra, ezek a közönség számára rendelkezésre állnak” – mondta Persányi Miklós, az Állat-és Növénykert főigazgatója.

Az új park területére az állatkerti belépők is érvényesek, de olyan jegyet is lehet váltani, amely csak a Holnemvolt Parkba szól. 

MTI nyomán
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Feltételekkel támogatja hazánk az uniós hitelfelvételt
  Feltételekkel, de hozzájárul Magyarország az európai uniós hitelfelvételhez – így döntött ma az Országgyűlés, miután elfogadta a kormánypártok erről szóló javaslatát. Ennek értelmében hazánk csak akkor támogatja a hétvégi uniós csúcson a mentőcsomagot, ha a felvenni készült 750 milliárd eurót kizárólag a gazdaság talpraállítására és például új munkahelyek létrehozására fordítják. Feltétel az is, hogy a gazdagabb tagállamok polgárai ne kapjanak több támogatást, mint a szegényebb országoké és kikötötték azt is, hogy a folyamatban lévő, úgynevezett hetes cikk szerinti eljárásokat a hitelfelvétel elfogadása előtt le kell zárni.
 • Identitásunk finomítása végett fontosak a múlt részletei
  Történelmi múltunk aprólékos és szisztematikus feldolgozása nélkül "nem tudhatjuk, kik is vagyunk valójában és merre tartunk az egyre inkább elszemélytelenedő világunkban" - mondta az Alkotmánybíróság elnöke Juhász Imre alkotmánybíró Fiume - egy középkori város és kikötő a hatalmi érdekek metszéspontjában című könyvének bemutatóján kedden Budapesten.
 • Gulyás Gergely: manapság lázadás normálisnak lenni
  Manapság lázadás konzervatívnak, normálisnak lenni - hangoztatta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kultúrharc a XXI. században című konferencián, Budapesten kedden.
MTI Hírfelhasználó