Hatalmas esőzések várhatóak
Az ország kilenc területére adtak ki figyelmeztető előrejelzést. Délelőtt egy-egy helyen zivatartevékenység is előfordulhat.
2014. április 22. 11:52

A délutáni gomolyfelhőképződésből főként a Dunántúlon és a Dél-Alföldön, illetve az északkeleti határ közelében kialakulnak elszórtan zivatarok. A zivatarokat lokálisan nagyobb mennyiségű (20 mm feletti) csapadék, jégeső és 60 km/h-t meghaladó szél kísérheti.

Rövid idő alatt 30 mm-t meghaladó csapadékkal járó zivatartevékenységre a Dunántúl északi felén mutatkoznak jobb feltételek. 80 km/h-t meghaladó szélrohammal és nagyobb méretű (1-2 cm-nél nagyobb átmérő) jéggel kísért zivatar az ország déli részén alakulhat ki leginkább, de ott is csekély valószínűséggel - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

Melegszik az idő, de marad az eső

Szerdán napos, gomolyfelhős idő várható, de késő délutántól délen vastagabb, észak felé terjeszkedő felhőzet lehet. Szórványosan valószínű zápor, helyenként zivatar. A keleti, északkeleti szél néhol megélénkül, zivatar idején meg is erősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 7 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 24 fok között alakul.

Csütörtökön a rövid napos időszakok mellett gyakran lesz erősen felhős az ég, több helyen várható zápor, zivatar. Az északkeleti, északi szél megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 9 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul.

Pénteken többnyire erősen felhős vagy borult idő valószínű, csak kevés napsütés lehet. Többfelé várható eső, záporeső, helyenként zivatar. Keleten a déli szél néhol megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 9 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 21 fok között alakul.

Szombaton a több-kevesebb napsütés mellett gyakran lesz erősen felhős, helyenként borult az ég. Több helyen valószínű zápor, helyenként zivatar. A változó irányú szél zivatar idején megerősödhet. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 9 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 22 fok között alakul.

Vasárnap gomolyfelhős, napos idő valószínű záporokkal, néhol zivatarral. A déli szél többfelé megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 8 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 23 fok között alakul. 

met.hu
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Az év vége előtt lezárulhat a feltételességi eljárás
  Ha a kormány az általa tett vállalásokat teljesíti, akkor a feltételességi eljárás még az év vége előtt lezárulhat és Magyarország forrásvesztés nélkül léphet át a 2023-as esztendőbe - mondta az igazságügyi miniszter az Európai Bizottsággal való megegyezés érdekében szükséges, az európai uniós költségvetési források felhasználásának ellenőrzéséről szóló törvényjavaslatok parlamenti vitájában, hétfőn este.
 • Nemzetek Ligája – Csoportmásodik a Rossi-legénység
  A magyar labdarúgó-válogatott a Puskás Arénában 2-0-s vereséget szenvedett az Európa-bajnok olasz csapattól a Nemzetek Ligája 6., zárófordulójában, így az A divízió 3. csoportjának második helyén zárta a sorozatot.
 • Orbán Viktor gratulált az olasz jobboldali vezetőknek
  A megszokott diplomáciai, udvariassági formuláknál jóval intenzívebb kommunikáció zajlik Orbán Viktor miniszterelnök és a várhatóan kormányt alakító olasz jobboldali pártok vezetői között; a vasárnapi parlamenti választás óta több üzenet-, illetve levélváltás is történt a magyar és az olasz partnerek között – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár hétfőn.
MTI Hírfelhasználó