Hatalmas esőzések várhatóak
Az ország kilenc területére adtak ki figyelmeztető előrejelzést. Délelőtt egy-egy helyen zivatartevékenység is előfordulhat.
2014. április 22. 11:52

A délutáni gomolyfelhőképződésből főként a Dunántúlon és a Dél-Alföldön, illetve az északkeleti határ közelében kialakulnak elszórtan zivatarok. A zivatarokat lokálisan nagyobb mennyiségű (20 mm feletti) csapadék, jégeső és 60 km/h-t meghaladó szél kísérheti.

Rövid idő alatt 30 mm-t meghaladó csapadékkal járó zivatartevékenységre a Dunántúl északi felén mutatkoznak jobb feltételek. 80 km/h-t meghaladó szélrohammal és nagyobb méretű (1-2 cm-nél nagyobb átmérő) jéggel kísért zivatar az ország déli részén alakulhat ki leginkább, de ott is csekély valószínűséggel - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

Melegszik az idő, de marad az eső

Szerdán napos, gomolyfelhős idő várható, de késő délutántól délen vastagabb, észak felé terjeszkedő felhőzet lehet. Szórványosan valószínű zápor, helyenként zivatar. A keleti, északkeleti szél néhol megélénkül, zivatar idején meg is erősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 7 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 24 fok között alakul.

Csütörtökön a rövid napos időszakok mellett gyakran lesz erősen felhős az ég, több helyen várható zápor, zivatar. Az északkeleti, északi szél megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 9 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul.

Pénteken többnyire erősen felhős vagy borult idő valószínű, csak kevés napsütés lehet. Többfelé várható eső, záporeső, helyenként zivatar. Keleten a déli szél néhol megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 9 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 21 fok között alakul.

Szombaton a több-kevesebb napsütés mellett gyakran lesz erősen felhős, helyenként borult az ég. Több helyen valószínű zápor, helyenként zivatar. A változó irányú szél zivatar idején megerősödhet. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 9 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 22 fok között alakul.

Vasárnap gomolyfelhős, napos idő valószínű záporokkal, néhol zivatarral. A déli szél többfelé megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 8 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 23 fok között alakul. 

met.hu
  • A magyarok mindig rendes feltámadásra várnak
    "Mi, magyarok mindig rendes feltámadásra várunk", ez pedig csak akkor van, ha saját erőnkből tudjuk elhárítani a fenyegető veszélyt vagy saját erőnkből tudunk változtatni a sorsunkon - jelentette ki az Országgyűlés elnöke pénteken az Országházban rendezett Petneházy történelmi konferencián.
  • Az őszödi beszéd után megverték az embereket
    Orbán Viktor miniszterelnök a közrádióban az őszödi beszédet „dermesztő pillanatnak" nevezve a magyar politikában azt mondta: ijesztő dolog, hogy aki ezt az egész helyzetet előidézte, a beszédet elmondta, becsapta az embereket, hazugsággal került kormányra, elvette az emberek pénzét, majd csődbe vitte az országot még ma is a baloldal vezetője.
  • RMDSZ-kongresszus Marosszentgyörgyön
    A nemzeti identitás a legfontosabb közösségszervező szervező elv - hangoztatta Kelemen Hunor szövetségi elnök pénteken Marosszentgyörgyön, az RMDSZ 15. kongresszusán.
MTI Hírfelhasználó