Thürmer: Az MSZP és szövetségesei el fognak tűnni
"Az MSZP-nek sem embere, sem tartaléka, sem erkölcsi alapja a megújulásra nincs, és az öngyilkosság a biztos útja."
2014. április 16. 10:21

Thürmer Gyula a köztévében egyértelművé tette, hogy a Munkáspárt az MSZP váltópártja kíván lenni. Szerinte az MSZP-nek sem embere, sem tartaléka, sem erkölcsi alapja a megújulásra nincs, és az öngyilkosság a biztos útja.

Ez a választás bizonyította, hogy a Munkáspárt aktív, folyamatos résztvevője a magyar politikai életnek – jelentette ki Thürmer Gyula, a Magyar Munkáspárt elnöke az M1 Ma reggel című műsorában.

Olyan pártokat utasított maga mögé, amelyeknek több pénze, több közismert személyisége volt, mint a Munkáspártnak – mondta Thürmer kiemelve, hogy majdnem hatszor annyi szavazatot kaptak, mint négy évvel ezelőtt. Az emberek megértették, hogy biztos jövőre, biztos jövedelemre van szükség – hangoztatta.

Ha az embereket nem taszította volna el az a sok botrány, ami a baloldalon volt, akkor a távolmaradó mintegy 40 százalék jelentős része is elment volna szavazni, és feltehetően a Munkáspártra adta volna voksát – vélelmezte.

Arra a felvetésre, hogy ezek jórészt az MSZP botrányai voltak, nem a Munkáspártéi, úgy reagált: mindegy, hogy ki főzi a rossz gulyáslevest, ha rossz, attól mindenkinek hányingere van.

Úgy vélekedett: az MSZP és a szövetségesei, ez a pártrendszer halálra ítélte önmagát, és remélhetőleg el is fognak tűnni. Magyarországon szükség van tisztességes, becsületes, nemzeti baloldali pártra, de ez nem az MSZP, hanem a Munkáspárt – szögezte le.

Arra a felvetésre, miszerint elég nagyra törő terv, hogy a Munkáspárt az MSZP váltópártja akar lenni, azt mondta: elindultak ezen az úton, és reményei szerint a Munkáspárt betöltheti azt a helyet, amelyet egy baloldali pártnak a mai politikai életben be kell töltenie. Az MSZP-nek sem embere, sem tartaléka, sem erkölcsi alapja a megújulásra nincs, az öngyilkosság a biztos útja. Nem lehet levitézlett káderekkel, leszerepelt miniszterelnökökkel, milliárdosokkal új pártot létrehozni. A Munkáspártban azonban bíznak az emberek, mert "a mieink tisztességesek, és a párt 25 éve következetes kiáll a dolgozók mellett" – érvelt a pártelnök.

Beszélt arról is, hogy a Munkáspárt nem indul az európai parlamenti választáson. Mindezt azzal indokolta: az Európai Unió szerinte bizonyította, hogy nem a magyar emberek szervezete. Az uniós pénzekből nagyon szép városközpontok épülnek, de ebből nem lesz munka, eközben az Európai Unió nem enged minket például zöldséget és gyümölcsöt termeszteni, holott abban lennénk jók – fogalmazta meg.

"Az Európai Parlament egy sóhivatal, és bárki is kerül oda, nem tudja Magyarország sorsát érdemben befolyásolni" – hangoztatta Thürmer Gyula egyértelművé téve: a Munkáspárt szerint "nem az Európai Unió a mi utunk", ezért nem is vesz részt olyan színjátékban, mint az európai parlamenti választások. A következő években el fog dőlni, hogy fennmarad-e az Európai Unió, és Magyarország tagja marad-e. Itt világos válaszra van szükség, és mi világosan azt mondjuk, hogy nem – jegyezte meg.

M1-Ma Reggel