Az MSZP szakított Ron Werberrel
Az atv.hu szocialista forrásai szerint a párt szakított a kampányguruval.
2014. április 11. 16:59

Az MSZP nem Ron Werberrel viszi végig sem az európai parlamenti, sem az önkormányzati kampányt. A szakembernek „lejárt a mandátuma” – fogalmazott az atv.hu forrása. A portál szerint az EP-kampányt a listavezető Szanyi Tibor és a mögötte lévő szakembergárda fogja vinni, de szerepe lesz a kampányban Velez Árpád pártigazgatónak és Molnár Zsolt kampányfőnöknek is.

Horváth Csaba alelnök az atv.hu megkeresésére annyit mondott: nem látta Werbert a választás óta. „Sokakkal konfrontálódott a kampányban és ez nem segítette a kampány menetét” – fogalmazott a fővárosi frakcióvezető.

Korábbi hírek szerint állítólag valóban vitát gerjesztett a baloldali ellenzéken belül annak a kérdésnek az eldöntése, hogy a Simon-ügy kirobbanása közepette mikor és hogyan indítsák a miniszterelnök-jelölti kampányt. Az MSZP izraeli kampánytanácsadója állítólag annyira dühös lett, hogy végül Mesterházy Attilának kellett közbeavatkozni és elsimítani az ellentéteket.

Néhány napja Papcsák Ferenc azzal magyarázta saját vereségét, hogy Zuglóban teret tudott nyerni a Ron Werber-féle gyűlölettechnológia. A politikus harcmezőként jellemezte az országot, ahol ugyan győzött a Fidesz, az MSZP és szimpatizánsai pedig visszaszorultak a főváros belső kerületeibe. Ezt a területet el is nevezte Papcsák, méghozzá Vörös Félholdnak és véleménye szerint Csepeltől Újpestig húzódik.

hír24.hu
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Uralkodók földi maradványait azonosították a kutatók
  Több magyar uralkodó, köztük Szent László király földi maradványait azonosították a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói a Székesfehérvári Középkori Romkertben talált csontleletek között - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága kedden az MTI-t.
 • Az akarat újra építi a falakat
  A Kovácsi Bazilika országos és nemzetközi jelentőségű. A konkrét tervezést meg kell előzze egy – minél teljesebb körű – régészeti kutatás és feltárás, hiszen a Bazilika és az azt körbeölelő cinterem (temető) vasúti töltés alatti része még teljesen ismeretlen. Nem kizárt, hogy a magyar történelem jelentős leletei, tárgyai kerülnek még elő – véli Rainer Péter.
 • Leállt a szállítás a Barátság kőolajvezeték déli ágán
  A Transznyeft megerősítette a RIA Novosztyi hírügynökségnek a hírt, hogy a Barátság kőolajvezeték déli, Magyarországot, Csehországot és Szlovákiát ellátó ágán nem küldenek napok óta olajat.
MTI Hírfelhasználó