Fodor: Hivatalosan még nem kerestek meg
A vasárnapi eredmény a régebbi választási rendszerben is a Fidesz győzelmét hozta volna, ezért is fontos kielemezni a kormányváltó erők vereségének politikai okait.
2014. április 8. 16:42

Ezt a Magyar Liberális Párt elnöke mondta a 180 percben , aki még nem döntötte el, hova ül majd az Országgyűlésben.

Az, hogy négy év kihagyás után újra van liberális párt, eszme, politikus a parlamentben, apró siker az Összefogás oldalán – mondta Fodor Gábor, Magyar Liberális Párt (MLP) vezetője a 180 percben. A pártelnök a kormányváltók vasárnapi veresége ellenére is úgy látja, az összefogásra szükség volt, csak hamarabb kellett volna tető alá hozni, mert így nem alakulhatott ki igazán jó koordináció. Szerinte az eredmények elemzéséhez még idő kell, korai következtetéseket levonni arról, megérte–e összefogni.

Egy biztos – hangsúlyozta Fodor -, a győztesnek gratulálni kell, még ha erősen lejtett is a pálya Fidesz felé, a feladat pedig innentől a liberális politikai erőt képviselni a parlamentben. Azt, hogy Mesterházy Attila nem gratulált Orbán Viktornak, a liberális politikus azzal magyarázta, azt, hogy a verseny nem volt fair, különböző módon élték meg a kormányváltó erők politikusa. Ez az eredmény egyébként a régebbi választási rendszerben is a Fidesz győzelmét hozta volna, ezért is lesz fontos kielemezni a kormányváltó erőknek a vereség politikai okait is – tette hozzá.

A kérdésre, hogy beül-e, és ha igen, melyik frakcióba a parlamentben, Fodor azt mondta, a liberális pártot képviseli majd, amennyire lehet, önállóan. Hogy végül melyik képviselőcsoportot erősíti majd, egyelőre nyitva hagyta, mert egyrészt erről az MLP vezető testülete dönt, másrészt meg kell még keresniük azt a formát, amely lehetővé teszi a liberális párt valódi képviseletét. Hivatalosan egyénként még sem a négyfős Együtt, sem az ugyancsak négyfős PM nem kereste meg, csak folyosói beszélgetések zajlottak – tette hozzá Fodor Gábor a 180 percben. (A frakcióalakításhoz öt ember kell.)

Kossuth Rádió, 180 perc
  • Matolcsy György: Újra kell indítanunk a 2020-as éveket
    Első pillanatra úgy tűnhet, hogy a magyar gazdaság újraindítása csak annyit jelent, hogy kinyitnak azok, akik korábban bezártak, de valójában több újraindításra is szükség van – állapította meg a növekedés.hu portálon hétfőn megjelent bloggjában Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke. Újra kell indítanunk a 2020-as éveket, a gazdasági felzárkózás folyamatát.
  • Egymillió ember már megkapta az oltást Magyarországon
    Folyamatosan zajlik az oltás, ma délelőttre már egymillió ember megkapta az oltást Magyarországon. A járvány harmadik hullámának felszálló ágában vagyunk, egyre nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, a kormány ezért is döntött a korlátozások szigorításáról, amelyek mától lépnek életbe.
  • Szigorúbb korlátok között kell élnünk két hétig
    Számos korlátozó intézkedéssel igyekszik megállítani a kormány a koronavírus-járvány harmadik, minden korábbinál agresszívabbnak mutatkozó hullámát. A mindennapi élethez szükséges boltokat leszámítva bezárnak az üzletek, a legtöbb szolgáltatás két hétig nem lesz elérhető, a közműveknél pedig csak elektronikus formában lehet majd ügyeket intézni.
MTI Hírfelhasználó