Fodor: Hivatalosan még nem kerestek meg
A vasárnapi eredmény a régebbi választási rendszerben is a Fidesz győzelmét hozta volna, ezért is fontos kielemezni a kormányváltó erők vereségének politikai okait.
2014. április 8. 16:42

Ezt a Magyar Liberális Párt elnöke mondta a 180 percben , aki még nem döntötte el, hova ül majd az Országgyűlésben.

Az, hogy négy év kihagyás után újra van liberális párt, eszme, politikus a parlamentben, apró siker az Összefogás oldalán – mondta Fodor Gábor, Magyar Liberális Párt (MLP) vezetője a 180 percben. A pártelnök a kormányváltók vasárnapi veresége ellenére is úgy látja, az összefogásra szükség volt, csak hamarabb kellett volna tető alá hozni, mert így nem alakulhatott ki igazán jó koordináció. Szerinte az eredmények elemzéséhez még idő kell, korai következtetéseket levonni arról, megérte–e összefogni.

Egy biztos – hangsúlyozta Fodor -, a győztesnek gratulálni kell, még ha erősen lejtett is a pálya Fidesz felé, a feladat pedig innentől a liberális politikai erőt képviselni a parlamentben. Azt, hogy Mesterházy Attila nem gratulált Orbán Viktornak, a liberális politikus azzal magyarázta, azt, hogy a verseny nem volt fair, különböző módon élték meg a kormányváltó erők politikusa. Ez az eredmény egyébként a régebbi választási rendszerben is a Fidesz győzelmét hozta volna, ezért is lesz fontos kielemezni a kormányváltó erőknek a vereség politikai okait is – tette hozzá.

A kérdésre, hogy beül-e, és ha igen, melyik frakcióba a parlamentben, Fodor azt mondta, a liberális pártot képviseli majd, amennyire lehet, önállóan. Hogy végül melyik képviselőcsoportot erősíti majd, egyelőre nyitva hagyta, mert egyrészt erről az MLP vezető testülete dönt, másrészt meg kell még keresniük azt a formát, amely lehetővé teszi a liberális párt valódi képviseletét. Hivatalosan egyénként még sem a négyfős Együtt, sem az ugyancsak négyfős PM nem kereste meg, csak folyosói beszélgetések zajlottak – tette hozzá Fodor Gábor a 180 percben. (A frakcióalakításhoz öt ember kell.)

Kossuth Rádió, 180 perc
 • Javaslat a Korrupcióellenes Munkacsoportnak
  A baloldali politikus ugyanis 2015. szeptember 29-én egy online újságnak az ügyre utalva a következőket mondta: „Amúgy nem azt mondtam, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel. Hanem azt, hogy az SZDSZ is tele van korrupciós ügyekkel. Fontos az az is.” Egészen különleges üzenet ez a veterán politikustól.
 • Csengey Dénes legendája filmalkotásban
  Csengey mint ikon is fontos volt az MDF-nek, farmeröltönyt viselt, hosszú haja, szakálla volt, a fiatalokat vonzotta ezzel a megjelenéssel. Jó párost alkottak 1989. március 15-én a televízió előtt Cserhalmi Györggyel: a színész Kiáltványt olvasott fel Csengey beszéde előtt.
 • A „dollárbaloldal" továbbra is magyarellenes
  Gyurcsány Ferenc és a „dollárbaloldal" - úgy, ahogy korábban más nemzeti sorskérdések esetén - most is a magyar emberek érdekével szemben határozza meg a politikáját – fogalmaz Hollik István.
 • Életveszélyes az EP vérgőzös javaslata
  Hidvéghi Balázs azt mondta: a javaslat szövege egészen elképesztő állításokat és felhívásokat tartalmaz például a fegyverszállítások tekintetében, nemcsak üdvözli például a tankok Ukrajnába küldését, hanem kifejezetten felhív vadászrepülőgépek és nagy hatótávolságú rakétarendszerek szállítására is.
 • Erdélyben utakat zártak le a hóviharok miatt
  A Fogarasi-hasokban lavina temetett maga alá egy turistákkal teli menedékházat, vasárnap délelőtt még folyt a mentés. Vasárnap reggel mentőcsapat indult a mintegy 2000 méter magasan rekedt turisták kimentésére.
MTI Hírfelhasználó