Folytatódik a változékony idő
A hétvégén is folytatódik a változékony idő, sok lesz a napsütés, de többfelé csapadékra is számítani lehet.
2014. április 3. 15:25

Vasárnapra némileg enyhül az idő, több helyen várható eső, de néhol így is 20 Celsius-fok körüli melegre lehet számítani - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Pénteken jellemzően napos idő várható, de északkeleten néhol kialakulhat zápor, egy-egy zivatar. Eleinte mérsékelt marad a légmozgás, majd késő délutántól főként északkeleten megerősödhet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 5 és 11, a legmagasabb 19 és 24 fok között alakul.

Szombaton több helyen megerősödhet a szél. Az ország északi részén többnyire napos idő valószínű. Délen viszont többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, és főként ott többfelé várható eső, zápor. A leghidegebb órákban 5 és 12 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben 14 és 20 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap, az országgyűlési választás napján többnyire mérsékelt marad légmozgás. Délelőtt főként keleten, estefelé nyugaton várható eső, zápor. A minimumhőmérséklet 4 és 9 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 13 és 19 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

MTI nyomán
  • A felújított pasaréti ferences központ
    Mi, magyarok védjük keresztény örökségünket, keresztény kultúránkat változatlanul társadalmi és szellemi életünk alapjának tartjuk - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a felújított budapesti pasaréti ferences templom, plébánia és az új közösségi ház vasárnapi átadásán.
  • Százezrek személyes adatai a baloldal adatbázisában
    A baloldali előválasztás célja a mozgósítás mellett az adatgyűjtés volt, az egész folyamat egy nagy adatgyűjtési kampánynak minősül, amivel több százezer ellenzéki szavazó személyes adatait gyűjtötte össze a hat baloldali párt – nyilatkozta Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője.
  • Orbánozós órákat is fel lehet venni az ELTE politológián
    Tanulnak a diákok a „plebiszciter vezérdemokráciáról” és annak alkalmazhatóságáról az Orbán-kormányra, szóba kerülnek a szakpolitikák, a „klientizmus”, illetve hogy „áldemokráciáról” van-e szó. Végül a szeminárium a plebiszciter vezérdemokrácia elmélete más országokra való alkalmazhatóságának vizsgálatáról szól.
MTI Hírfelhasználó