Letétben az őszödi hanganyagok?
Vezető szocialista politikusok között számtalan megbeszélés volt a balatonőszödi beszéd elhangzása után, ezeken a kiszivárogtatás lehetséges módjáról tárgyaltak – nyilatkozta Zuschlag János.
2014. március 29. 09:36

A volt MSZP-s honatya hangsúlyozta: ezekről a beszélgetésekről felvételek készültek, amelyeket ügyvédi, közjegyzői letétbe helyeztek. – Azt is tudom, hogy ki és hova helyezte ezeket letétbe – közölte Zuschlag. Tájékoztatása szerint az egyik megbeszélést Szekeres Imre, Baja Ferenc és Szili Katalin folytatta Rózsa-Flores Eduardóval, egy másikat Kiss Péter ugyancsak Rózsa-Floresszel, a harmadikon pedig Gyurcsány Ferenc beszélget egy ismeretlen személlyel.

Zuschlag kiemelte: ez utóbbin Gyurcsány azt mondja, tudja, hogy kik szivárogtatták ki a beszédét. Hozzátette: Gyurcsány a kiszivárogtatókról úgy szerzett tudomást, hogy a Balaton közepén, egy hajó fedélzetén volt egy találkozó jelenleg is aktív szocialista képviselők között, amelyen ez a téma is szóba került, ám a hajós találkozó egyik résztvevője, egy korábbi MSZP-s országgyűlési képviselő és polgármester minderről beszámolt a volt kormányfőnek.

A Hír Televízió tegnapi, Célpont című műsorában is megerősítette Zuschlag, hogy hangfelvételek bizonyítják, hogy vezető szocialista politikusok szivárogtatták ki az őszödi beszédet Rózsa-Flores Eduardo közreműködésével. Hozzátette: Kiss Péter, Szekeres Imre, Szili Katalin és Baja Ferenc neve vetődik fel kiszivárogtatóként. – Mind a négy politikusnak létérdeke volt ez, hiszen Gyurcsány Ferenc többüket többször megsértette s megpróbálta partvonalra állítani – fogalmazott a volt szocialista politikus.

Kifejtette: arról is van információ, hogy Rózsa-Flores jelentős pénzeket kért volna a kiszivárogtatásért, és volt olyan, aki azt mondta, fizessenek neki, ám a később Bolíviában meggyilkolt férfi végül mégsem kapott pénzt a párttól. Zuschlag arról is beszámolt: egyes hírek szerint Gyurcsány mindezzel tisztában volt, és ezen beszélgetések hanganyagával sakkban tartotta az ellene szervezkedő szocialistákat. A hanganyagoknak azért nincs nyomuk a titkosszolgálatoknál, mert azokat még a szocialista kormányok idején eltüntették.

"Mesterházy és Gyurcsány is nyakig érintett volt"

Interjút adott a PestiSrácok.hu-nak Szabó Bálint, a Fiatal Baloldal egykori Vas megyei vezetője. Kijelentette: Gyurcsány Ferenc volt ifjúsági miniszter, Mesterházy Attila, a tárca volt államtitkára, az ifjúsági ügyekkel foglalkozó Ujhelyi István mellett Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes és Kiss László, az MSZP mostani óbudai képviselőjelöltje is nyakig érintett volt az ifjúsági pénzek lenyúlásában. Szerinte a fiktív szervezetalapításoknak 2002-től Kiss volt az egyik kulcsfigurája, és az ügyeskedésekről Mesterházy is tudott.

Lebukás után nyitott számlát

Hat nappal azután nyitott bankszámlát a fővárosi MagNet Bankban Simon Gábor, hogy a Magyar Nemzet beszámolt Ausztriában rejtegetett majdnem negyedmilliárd forintos vagyonáról – tudta meg a Hír Televízió. Az MSZP bukott elnökhelyettese a botrány kirobbanása után ismerősén keresztül helyeztetett el 75 millió forintnak megfelelő devizát a fővárosi bankban Gabriel Derdak névre kiállított bissau-guineai útlevelével. Eközben a Bors azt írta: a Simon házaspár árulja XVIII. kerületi házát, amely körülbelül 25 millió forintot érhet.

Magyar Nemzet nyomán
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A kormány a helyén van
  Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
 • A megújuló energia elpazarlása?
  Az európai energia- és környezetvédelmi miniszterek útra indították az EU történelmének egyik legátfogóbb klimavédelmi csomagját. 2022 junius 22-én Luxemburgban megállapodtak klímaelőírások messzemenő megszigorításában a kétnapos tárgyalásukon. Anisita Ferenc professzor a buktatókra int.
 • A gonosz újabb és újabb formát öltve tér vissza
  Egyetemistaként tudatosult bennem, hogy amikor megszülettem 1959-ben, abban az évben végezték ki 18 éves korában Mansfeld Pétert, a pesti srácok egyikét. Nyomasztó felismerés volt – idézi föl emlékét a Mandinernek adott interjújában Kövér László.
 • Bécs díjazta a magyar mestert
  A magyar nyelv csodálatosan hajlékony és képlékeny „anyag", viszonylag szabad szórendjével, fürgén ide-oda mozgó igei állítmányával és agglutinációs rendszeréből következő, szó szerint végtelen szóalkotási lehetőségeivel kiapadhatatlan forrást kínál mesterségünknek – mondja Adamik Lajos.
MTI Hírfelhasználó