Magyarország ismét a régió élére állhat
Az elmúlt négy év erőfeszítéseinek és lépéseinek köszönhetően ma Magyarország közel került ahhoz, hogy kikerüljön a válságból.
2014. március 24. 22:16

Az elmúlt négy év erőfeszítéseinek és lépéseinek köszönhetően ma Magyarország közel került ahhoz, hogy kikerüljön a válságból – mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes hétfőn a Somogy megyei Csurgón. Kocsis Máté, a párt kommunikációs igazgatója Szegeden azt emelte ki, hogy a megkezdett munka folytatását tervezi a következő kormányzati ciklusban a Fidesz.

„2010-ben azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy Magyarország újra erős ország legyen, (…) ismét éllovas legyen a régióban, és Európában az egyik legjobban teljesítő gazdaság legyen” – fogalmazott a közigazgatási és igazságügyi miniszter a határ menti városban tartott lakossági fórum előtt újságíróknak. Hozzátette: az elmúlt négy évben mindent megváltoztattak, amit meg kellett változtatni azért, hogy Magyarország versenyképes ország legyen.

„Most kezdenek jönni azok az eredmények, amelyek mintha visszaigazolnák a lépéseinket” – jelentette ki Navracsics Tibor.

Közép-Európa legjobb mutatói

A 2,7 százalékos gazdasági növekedés, a több mint 6 százalékos ipari termelésnövekedés, a több mint 10 százalékos építőipari termelésnövekedés már azt mutatja, hogy Közép-Európában a legjobb statisztikai mutatókkal büszkélkedhetünk – mondta, hozzátéve: természetesen ezek makrogazdasági mutatók, „mi akkor érezzük úgy, hogy teljesítettük a célunkat”, ha ez nemcsak a makrogazdaságban, nemcsak a statisztikákban, hanem az emberek hétköznapi életében is érezteti a hatását.

„Most egy ponthoz jutottunk el, amikor a mandátum megújítása egyben azt is jelentheti, hogy Magyarország végre ismét a közép-európai régió élére állhat és az Európai Unió legjobban teljesítő gazdaságai közé léphet" – hangsúlyozta a miniszterelnök-helyettes, hozzáfűzve: „mi egy szilárd és nagy arányú felhatalmazást kérünk a kormányzásra”. Navracsics Tibor azt mondta, azért kérik ezt, mert meggyőződésük, hogy a terveik és az eddigi kormányzati lépéseik jó irányba vezetik az országot, és jó irányba viszik az ország fejlődését.

A baloldalon megkezdődhet a megtisztulás

Szászfalvi László, a Fidesz–KDNP barcsi központú választókerületének képviselőjelöltje a csurgói kampányzárón kiemelte: fontos, hogy az Orbán-kormány folytathassa a megkezdett munkát, erre kérnek felhatalmazást a választóktól április 6-án. A pártszövetség győzelme egyúttal azt is jelenti, hogy a baloldalon április 7-én megkezdődhet a „megtisztulás” – tette hozzá.

A politikus, aki 1990-től 2010-ig egy megszakítással négy cikluson át polgármesterként irányította Csurgó önkormányzatát, a mintegy 6 ezer lakosú településről szólva azt hangsúlyozta: minden kisváros számára létkérdés, hogy hagyományait, értékeit meg tudja őrizni, és ebből építkezhessen, eredményeket érjen el.  Az itt élőknek régi vágya volt, hogy Csurgó hosszú évek után ismét járási központ lehessen – emlékeztetett Szászfalvi László, hozzátéve: ez minőségi változást jelent, hiszen sokkal közelebb kerültek az állami szolgáltatások a városban és a járásban élőkhöz.

A szocialisták mindig adót akarnak emelni

A megkezdett munka folytatását tervezi a következő kormányzati ciklusban a Fidesz – jelentette ki Kocsis Máté, a párt kommunikációs igazgatója hétfőn Szegeden. A politikus a szegedi Tisza szálló tükörtermében – a Fidesz–KDNP két helyi képviselőjelöltje, Bohács Zsolt és B. Nagy László társaságában – tartott lakossági fórumon, mintegy százötven ember előtt kifejtette, a Fidesz további rezsicsökkentésben, adómérséklésben gondolkodik, és kiemelten fontos feladatnak tartja a munkahelyteremtést.

A szocialisták „beteges módon” állandóan adót akarnak emelni – fogalmazott a politikus. Szerinte az MSZP azzal, hogy eltörölné az egykulcsos adót, beismerte adóemelési szándékát. Az egykulcsos adó megszüntetése ugyanis nem két alacsonyabb, hanem két magasabb kulcs bevezetését hozná – közölte Kocsis Máté. Hozzátette: ezzel szemben a Fidesz azt szeretné, hogy tovább csökkenjenek az emberek terhei.

Egyre több pénz a gyermekéhezés megszüntetésére

A kommunikációs igazgató álságos és hazug lépésnek tartja, hogy az MSZP a gyermekéhezés megszüntetésével kampányol. Hozzátette, hogy Mesterházy Attila jelenlegi MSZP-elnök, amikor többek között az ifjúságért is felelős államtitkár volt, egy percig sem emelte föl a hangját azért, mert Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök az e célra rendelkezésre álló 28 milliárd forintos keretből 20 milliárdot visszatartott.

Az elmúlt években folyamatosan nőtt a gyermekéhezés megszüntetésére szánt támogatások nagysága. Emellett a rezsicsökkentés és a családi adókedvezmény bevezetése is javított a gyermeket nevelők anyagi helyzetén – hangsúlyozta a fideszes politikus.

MNO - MTI
  • A vallási turizmus a teljes embert megszólítja
    Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerint a vallási turizmus az ember teljes antropológiai valóját megszólítja, testi, szellemi és lelki összetettségében.
  • Iskolai agresszió
    Az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelési és egészségügyi szakterülete, együttműködve a Magyar Diáksportszövetséggel, a pedagógusok lelki egészségvédelmét célul kitűző programot valósít meg.
  • Atomenergia nélkül nincs zöld jövő és alacsony rezsi
    A magyar kormány célja, hogy olyan, a kor legszigorúbb elvárásainak megfelelő, kiváló műszaki színvonalú, biztonságosan működő két új blokk épüljön fel Pakson, amely évtizedeken át hozzá tud járulni Magyarország szén-dioxid-mentes villamosenergia-ellátásához - fejtette ki Süli János a Planet 2021 tanácskozáson.
MTI Hírfelhasználó