Érkeznek a bejelentések a viharkárról
A hétvégi viharok nyomán egyes biztosítókhoz ezres nagyságrendű kárbejelentések is érkeztek, több tízmillió forintos - összesített - kárösszegekkel, közölték a biztosítók hétfőn
2014. március 17. 18:35

A Generali Biztosítóhoz közel 1000 bejelentés érkezett több mint 200 különböző településről, 80 millió forintot meghaladó értékben. A társaság a legtöbb bejelentést a főváros térségéből regisztrálta.

A bejelentett események 99 százaléka viharkár, főként az épületek tetőszerkezetét rongálta meg a szél, cserepeket sodort le, tetőelemeket szakított le. Érkezett néhány bejelentés villámcsapás okozta kárról és tetőbeázásról is.

A Generalinál az eddigi legnagyobb kárt egy Pest megyei cég jelentette, ahol a tetőszigetelést emelte meg a viharos szél, a kár értéke 5 millió forint.

Az Aegon Magyarországhoz hétfőn, a déli órákig 225 kárbejelentés érkezett. Az ügyfeleik által becsült kárösszeg mintegy 20 millió forint. Kiemelten károsult területet nem lehet meghatározni, az Aegonhoz az ország különböző területeiről érkeztek bejelentések.

A Groupama Garancia Biztosítóhoz érkezett bejelentések száma meghaladta a 1500-at, az összesített kárérték pedig 45 millió forintot tesz ki eddig. A biztosító a hét közepéig további kárbejelentésekre számít, amelyeket gyorsított eljárásban dolgoznak fel.

Az Allianz Hungáriánál hétfő délig a bejelentett károk száma elérte az 500-at. A becsült kárérték pedig meghaladja a 32 millió forintot. Az ügyfelek kárbejelentései elsősorban a szél által lefújt tetőcserepekről és a tetőkre rádőlt nagyobb faágakról szóltak.

A K&H Biztosítóhoz hétfő délig 150 kárbejelentés érkezett az ország minden megyéjéből az elmúlt hétvége viharos időjárása miatt, háromszor annyi, mint a megelőző napokban; a szél fákat döntött ki, tetőket rongált meg.

MTI nyomán
 • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
  Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
 • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
  Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
 • Semjén Zsolt: Trianon
  Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke beszédet mondott Csurgón a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából, Szászfalvi László kereszténydemokrata országgyűlés képviselő meghívására a helyi országzászlónál.
 • Donald Tusk szélnek eresztette a néppárti bölcseket
  Magáért beszélt Wolfgang Schüssel volt osztrák kancellár nyilatkozata, Donald Tusk valóban szélnek eresztette a néppárti bölcseket – erősítette meg lapunk kérésére Deutsch Tamás. A Fidesz–KDNP európai parlamenti delegációjának vezetője szerint a néppárti trió hiába is mondta, hogy jó úton haladnak a megbeszélések a Fidesszel. – Nem volt még példa arra, hogy az elnök inkább tehertételt jelent a pártcsaládnak, mintsem lendítőerőt – véleményezte Donald Tusk elmúlt időszakra jellemző magyarellenes kirohanásait.
 • Tisztifőorvos: kedvező tendencia látható az idősotthonokban
  Kedvező tendencia látható az idősek otthonaiban, nem nőtt a fertőzéssel érintett intézmények száma - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.
MTI Hírfelhasználó