Megvédjük és folytatjuk, amit elkezdtünk
A kormánypárt teljesítette, amit 2010-ben vállalt, az emberek támogatásával pedig megvédi és folytatja, amibe belefogott - mondta a Fidesz szóvivője.
2014. március 12. 11:55

A kormánypárt teljesítette, amit 2010-ben vállalt, az emberek támogatásával pedig megvédi és folytatja, amibe belefogott - mondta a Fidesz szóvivője az M1 reggeli műsorának abban a blokkjában, amelyben az országos listát állítani tudó pártok és nemzetiségi önkormányzatok mutatkozhatnak be öt percben.

A Fidesz-KDNP tevékenységében, politikai munkájában az a nagy különbség a többi párttal összevetve, hogy nem ígérget, hanem vállal, ezeket a vállalásokat pedig teljesíti – mondta a Fidesz szóvivője az M1 szerda reggeli műsorának abban a blokkjában, amelyben az országos listát állítani tudó pártok és nemzetiségi önkormányzatok mutatkozhatnak be öt percben. A kormánypárt ezt tette a 2010-2014-es kormányzati ciklusban is: csökkentette a családok terheit, csökkentette az adót, bevezette a családi adózást, a gyed extrát, Európában egyedülálló módon belevágott a rezsicsökkentésbe, és vállalja, hogy ezt folytatja is – hangsúlyozta Selmeczi Gabriella.

Magyarország gazdasága 2010-ben nagyon rossz, a görögországihoz hasonló helyzetben volt, de azóta tartós növekedési pályára állt, ami nemcsak a jó gazdaságpolitikának, hanem a magyar emberek munkájának is köszönhető, a szocialisták által felvett IMF-hitelt pedig az utolsó fillérig visszafizettük – sorjázta az eredményeket a szóvivő. Ahogyan vállaltuk, segély helyett munkát kínáltunk az embereknek, bevezettük a munkahelyvédelmi akciótervet, így ma Magyarországon a foglalkoztatást 22 éves csúcson van, 280 ezerrel dolgoznak többen most, mint 2010-ben, visszaadtuk a munka becsületét, és, ahogy ígértük, 10 év alatt egymillió munkahelyet teremtünk – folytatta Selmeczi Gabriella.

Megteremtődött a pénzügyi stabilitás is: a külkereskedelmi mérlegünk tartósan nő, az államháztartás hiánya 3 százalék alatt, az államadósság pedig csökkenő pályán van – hangsúlyozta a kormánypárti politikus. Megbecsüljük a közszolgákat: béremelési program indult a pedagógusoknak, az orvosoknak, az egészségügyi, a szociális, a gyermekvédelmi területen dolgozóknak és a védelmi szerveknél – emlékeztetett Selmeczi Gabriella, hangsúlyozva azt is, hogy mindez folytatódik majd. A szóvivő fontosnak mondta azt is, hogy a 2010-ben vállaltaknak megfelelően az igazságosság jegyében a közteherviselésbe, az adózásba bevonták a multinacionális cégeket és a bankokat. Mindezt pedig úgy sikerült elérni, hogy nem volt szükség újabb hitelfelvételre, ezek az intézkedések a gazdasági növekedés eredményeiből finanszírozhatók voltak – emelte ki a politikus.

Bár ezeket a lépéseket rendre támadja a Gyurcsány-koalíció, a Fidesz-KDNP az emberek támogatottságával megvédi őket, ezért is fontos, hogy minél nagyobb létszámban képviseltessék magukat a fórumokon, hogy a kormánypárt így is maga mögött érezhesse őket – hangsúlyozta a Fidesz szóvivője a Ma reggelben.

hirado.hu - M1 - Ma reggel
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
  • A kormány a helyén van
    Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
MTI Hírfelhasználó