A baloldal ígérget
Nemcsak arról van szó, hogy béremelést tudunk adni a dolgozóknak, a magyar gazdaság is egyre jobban teljesít – szögezte le a Fidesz szóvivője.
2014. március 5. 11:03

Bérpótlékot kapnak a szociális, a gyermekvédelmi és gyermekjóléti ágazatban dolgozók. Az ágazati bérpótlék 6-17 ezer forinttal emeli meg a dolgozók fizetését. Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője a Ma reggelben hangsúlyozta, nem csupán a szociális ágazatban dolgozók jövedelme növekszik, a pedagógusoknál is elindul a béremelési program, és béremelést kezdeményeztek az egészségügyi ágazatban dolgozók számára is.

„Magyarország ezt a béremelést nem hitelből teljesítette. (…) Nemcsak arról van szó, hogy béremelést tudunk adni a dolgozóknak, a magyar gazdaság is egyre jobban teljesít” – szögezte le a Fidesz szóvivője.

Selmeczi Gabriella szerint a baloldal ígérget, amit az elmúlt 8 év is bizonyít, a szocialista kormányzás idején ugyan megígérték például a tűzoltóknak, hogy kifizetik az elmaradt bérpótlékukat, ezt azonban nem tették meg. Az Orbán-kormány viszont megteremtette annak a lehetőségét, hogy a tűzoltók megkapják az elmaradt juttatásaikat – tette hozzá.

A Fidesz szóvivője közölte, céljuk életpályamodell felépítése a közszolgálatban dolgozóknál. Mint közölte: bízunk abban, hogy Magyarországon napról-napra egyre jobban lehet majd élni, egyre erőteljesebbek lesznek a kis- és középvállalkozások, és ennek háttereként egyre inkább erősödik a magyar gazdaság és a magyar társadalom is.

Simon-ügy

Selmeczi Gabriella a Simon-üggyel kapcsolatban is nyilatkozott az M1 reggeli műsorában. Elmondta, a bűnüldöző szervek jelenleg vizsgálják, a politikus miként jutott hozzá a negyedmilliárd forintos vagyonhoz. Ezzel párhuzamosan az Országgyűlés mentelmi bizottsága is foglalkozik az üggyel, mert Simon Gábor korábban hamis vagyonnyilatkozatot adott le. Ennek kapcsán a Fidesz szóvivője kifejtette: felmerült annak a kérdése, hogy Simon az országgyűlési képviselői jogát jogszerűen gyakorolta-e. Ha nem jogszerűen tartotta magánál a mandátumát, akkor nem jogszerűen jutott tetemes tiszteletdíjához. Jelenleg a pécsi jogi egyetem vizsgálja a jogszabályi környezetet, milyen jogalapja van annak, hogy visszaszerezzék Simon Gábortól a forintokat.

Arról, hogy Mesterházy Attilát is meghívták a parlament mentelmi bizottságának ülésére, s egyes hírek szerint az MSZP vezetője nem megy el, Selmeczi közölte: „Mesterházynak valamit tudnia kell, és ha valamit ő tud, kötelessége elmondani a magyar társadalom felé”.

hirado.hu - M1 - Ma reggel
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
  • A kormány a helyén van
    Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
MTI Hírfelhasználó