Ron Werber tombol dühében
Késleltetné Mesterházy Attila kampányát Ron Werber, a szocialisták kampánytanácsadója. A baloldali összeborulás pártjai viszont türelmetlenek.
2014. február 20. 13:21

Késleltetné Mesterházy Attila kampányát Ron Werber, a szocialisták kampánytanácsadója – írja az Index és a Hvg.hu. Az izraeli szakember a lapok szerint arra vár, hogy csendesedjenek a Simon-ügy keltette hullámok. A baloldali összeborulás pártjai viszont türelmetlenek.

A Magyar Nemzet által kirobbantott Simon-ügy miatt késleltetik Mesterházy Attila kampányát – írja az Index és a Hvg.hu. Előbbi portál szerint a balliberális összeborulás pártjai ezt nehezményezték, mondván: elindult Mesterházy miniszterelnöki kampánya, megjelentek az óriásplakátjai, és az Összefogás minden jelöltjének szórólapján szerepel az arca, személyesen mégsem beszélt, nem tart fórumot, alig szólal meg. „Nehéz elmagyarázni a választóknak, ez miért van” – mondta egyikük az üggyel kapcsolatban. Az Index hozzáteszi, hogy mindezt az MSZP nem ismeri el hivatalosan, de az elnök időleges kivonása a forgalomból egyértelműen a gyanúsítottként kihallgatott Simon Gábor ügye miatt történt.

Ennek kapcsán tartottak is értekezletet, amelyen a Hvg.hu forrásai szerint Ron Werber, a szocialisták izraeli kampánytanácsadója úgy begurult, hogy még a teremből is kirohant. A lap úgy tudja, hogy pont ő volt az, aki Mesterházy kampányát késleltette volna. A portál szerint múlt hét szerdáig még az sem volt teljesen világos, hogy mikor indul az MSZP elnökének korteskedése, és hogy ez hogyan kapcsolódik majd az Összefogás általánosabb kampányával. „Ron szenvedélyes ember, ezért szeretjük, így tudja igazán lelkesíteni az aktivistákat” – mondta a szocialisták kampányszakértőjéről az MSZP-s stáb egyik tagja a HVG internetes oldalának, hozzátéve: nem Werber az, aki „meghatározza a kampány menetrendjét, nem ő szüli a stratégiát, ezért a párt választott tisztségviselői a felelősek”.

Werber márciusig várna

Werber viszont jelezte, ő a miniszterelnök-jelölti kampányért felelős, amelynek kialakította az ütemezését, és ha mások beleszólnak ebbe, akkor nem tudja garantálni az eredményeket. A tanácsadó amellett kardoskodott, hogy Simon-ügy miatt még várni kell, és inkább március elején kellene elindítani a kampányt, ezt viszont a többi párt stratégái túl későnek tartották.

Ismert: Simon Gábor ügyében korábban legtöbbször talán Gyurcsány Ferenc szólalt meg. A DK elnöke az Inforádió Aréna című műsorában arról beszélt: a bukott MSZP elnökhelyettes Ausztriában parkoltatott százmilliói nem tekinthetők magánügynek. Korábban a szocialisták éppen azzal hárították el a vagyon eredetét firtató kérdéseket, hogy ez már csak Simon Gáborra tartozik.

Gyűlölet és félelemkeltés

Gyűlölködő és félelemkeltő – nagyjából ezekkel a szavakkal lehetne előrevetíteni a baloldali összefogás pártjainak várható közös választási kampányát. Ezt támasztja alá egyebek mellett a jelenlegi szocialista plakátkampány és Ron Werber állandó jelenléte a balliberális agytrösztben. Az egykori SZDSZ meghatározó személyisége, Horn Gábor is azt üzente: kevés szakpolitika, erős negatív kampány.

MNO - Index nyomán
  • Vakcinaügyben lassú az EU, új beszerzés is szükséges
    A magyar oltókapacitás jóval nagyobb, mint amennyi koronavírus elleni vakcina van - mondta Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök bejelentette azt is: legkésőbb 2022-től jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 év alattiak.
  • A jég hátán (boldogan) élni
    Kupát szervezett az egykori műkorcsolya Európa-bajnok Gór-Sebestyén Júlia, miután szinte az összes nemzetközi versenyt törölték.
  • Erkölcsileg is elfogadhatatlan az EB álláspontja
    Az EP szövegében nagyon cinikus és arcátlan megállapítások vannak. Például azzal akarják kiszúrni a szemünket, hogy az Európai Unió már romastratégiát és más intézkedéseket fogadott el, amelyek bizonyos kisebbségeket védtek, és ezzel nekünk meg kellene elégednünk.
MTI Hírfelhasználó