Simon autókat cserélve menekül a sajtó elől
Simon Gábor azt állítja, feladta postán azt a dokumentumot, amelyben hivatalosan lemond képviselői mandátumáról.
2014. február 12. 22:22

Simon Gábor azt állítja, feladta postán azt a dokumentumot, amelyben hivatalosan lemond képviselői mandátumáról. Az Ausztriában parkoltatott pénze miatt bukott volt szocialista elnökhelyettes más kérdésre azonban nem volt hajlandó válaszolni a házánál várakozó Hír TV-s riporternek. Az Országgyűlés elnökének hivatalához szerda estig nem érkezett meg Simon Gábor lemondása.

Továbbra is bujkál és menekül a sajtó elől Simon Gábor. A bukott MSZP-elnökhelyettes kora este a Hír Televízió stábja miatt nem mert hazamenni XVIII. kerületi lakásába, kocsijával a ház előtt csak lassított, majd amikor meglátta a rá várakozó riportert, megállás nélkül továbbhajtott, majd kocsit cserélt. Az osztrák számláján százmilliókat rejtegető politikus képviselői mandátumáról még mindig nem mondott le, és délelőtt a mentelmi bizottság ülésére sem ment el. A testület elnöke ezért kezdeményezte a képviselői összeférhetetlenség kimondását.

Ha a csütörtöki parlamenti ülés előtt megérkezik a lemondónyilatkozat az Országgyűlés elnökéhez, akkor Simon Gábor képviselői mandátuma megszűnik és az ügyészség akadály nélkül indíthat vizsgálatot az ügyben. A bukott politikus később azt nyilatkozta a Hír TV-nek, hogy „természetesen” postázta a lemondást. Arra a kérdésre ugyanakkor nem válaszolt, hogy megvan-e még a 240 millió forintja, így továbbra sem lehet tudni semmit a pénz eredetéről.

Ha ígéretével szemben mégsem mondott le Simon, akkor az Országgyűlés csütörtökön kiadhatja a képviselő mentelmi jogát. Ebben az esetben a szocialista frakciónak is szavaznia kell egykori befolyásos emberükről, akitől egyébként már nagyon szabadulnának. Kérdés, a szocialista képviselők, hogyan szavaznak majd egykori frakciótársukról, ha csütörtökig nem érkezik meg a lemondása.

Emellett csütörtökön a képviselők egy esetleges vizsgálóbizottság fölállításáról is dönthetnek, amiről Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője keddi sajtótájékoztatóján beszélt, miszerint a többi pártnak az a kötelessége, hogy a Ház csütörtöki, utolsó ülésén minden parlamentáris eszközt vegyen igénybe a rejtélyes százmilliók eredetének tisztázására. Hozzátette: ilyen eszköz lehet egy parlamenti vizsgálóbizottság létrehozása vagy valamelyik működő bizottság felhatalmazása a kérdés tisztázására.

MNO - HírTV
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó