Simon autókat cserélve menekül a sajtó elől
Simon Gábor azt állítja, feladta postán azt a dokumentumot, amelyben hivatalosan lemond képviselői mandátumáról.
2014. február 12. 22:22

Simon Gábor azt állítja, feladta postán azt a dokumentumot, amelyben hivatalosan lemond képviselői mandátumáról. Az Ausztriában parkoltatott pénze miatt bukott volt szocialista elnökhelyettes más kérdésre azonban nem volt hajlandó válaszolni a házánál várakozó Hír TV-s riporternek. Az Országgyűlés elnökének hivatalához szerda estig nem érkezett meg Simon Gábor lemondása.

Továbbra is bujkál és menekül a sajtó elől Simon Gábor. A bukott MSZP-elnökhelyettes kora este a Hír Televízió stábja miatt nem mert hazamenni XVIII. kerületi lakásába, kocsijával a ház előtt csak lassított, majd amikor meglátta a rá várakozó riportert, megállás nélkül továbbhajtott, majd kocsit cserélt. Az osztrák számláján százmilliókat rejtegető politikus képviselői mandátumáról még mindig nem mondott le, és délelőtt a mentelmi bizottság ülésére sem ment el. A testület elnöke ezért kezdeményezte a képviselői összeférhetetlenség kimondását.

Ha a csütörtöki parlamenti ülés előtt megérkezik a lemondónyilatkozat az Országgyűlés elnökéhez, akkor Simon Gábor képviselői mandátuma megszűnik és az ügyészség akadály nélkül indíthat vizsgálatot az ügyben. A bukott politikus később azt nyilatkozta a Hír TV-nek, hogy „természetesen” postázta a lemondást. Arra a kérdésre ugyanakkor nem válaszolt, hogy megvan-e még a 240 millió forintja, így továbbra sem lehet tudni semmit a pénz eredetéről.

Ha ígéretével szemben mégsem mondott le Simon, akkor az Országgyűlés csütörtökön kiadhatja a képviselő mentelmi jogát. Ebben az esetben a szocialista frakciónak is szavaznia kell egykori befolyásos emberükről, akitől egyébként már nagyon szabadulnának. Kérdés, a szocialista képviselők, hogyan szavaznak majd egykori frakciótársukról, ha csütörtökig nem érkezik meg a lemondása.

Emellett csütörtökön a képviselők egy esetleges vizsgálóbizottság fölállításáról is dönthetnek, amiről Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője keddi sajtótájékoztatóján beszélt, miszerint a többi pártnak az a kötelessége, hogy a Ház csütörtöki, utolsó ülésén minden parlamentáris eszközt vegyen igénybe a rejtélyes százmilliók eredetének tisztázására. Hozzátette: ilyen eszköz lehet egy parlamenti vizsgálóbizottság létrehozása vagy valamelyik működő bizottság felhatalmazása a kérdés tisztázására.

MNO - HírTV
  • A Föld napja
    Az emberiség egész létmódjának kell megváltoznia, ha el akarjuk kerülni a katasztrófát.
  • A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti
    A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti, továbbra is fontos a védelmi és járványügyi intézkedések, valamint a higiénés rendszabályok betartása, a pincéreknek a teraszokon is kötelező lesz a maszkviselet, a vendégeknek csak akkor, ha belépnek a vendégtérbe - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs nevében a csütörtöki online sajtótájékoztatón.
  • Az ország szabadságát jelképezi a megújuló Citadella
    Elkezdődött a Citadella megújítása Budapesten. A hosszú évek óta elzárt és mára lepusztult erőd felújítása 2023-ig tart - közölte a Várkapitányság az MTI-vel csütörtökön.
MTI Hírfelhasználó