Terrorfenyegetés Amerikából
Megismételte a terrorista cselekményre való felhívását tegnap az Amerikai Népszava.
2014. február 7. 09:39

A médium álláspontja szerint a Szabadság térre tervezett német megszállás emlékműve ugyanazt fejezi ki, amit 1944-ben a Gömbös-szobor.

„Ha Magyarország kormánya az emlékmű állításával átlépi ezt a határt, és a náci Németország szövetségesének örökébe lép, a magyar népnek nemcsak joga, hanem kötelessége az antifasiszta harc megindítása. Ennek legfontosabb lépése a náci emlékmű felrobbantása” – olvasható a lap állásfoglalásában.

A közleményt azután publikálták, hogy a Magyar Nemzet megírta, hogy a külügyi tárca jelezte aggályait az amerikai nagykövetségnek a szélsőséges médium január 25-én, név nélkül megjelent cikke miatt. A Külügyminisztérium azt kérte a külképviselettől, hogy tegye meg ez ügyben a megfelelő lépéseket, miután a portál az Egyesült Államokban van bejegyezve. Az Amerikai Népszava közleményében visszautasította, hogy a Külügyminisztérium beavatkozzon egy amerikai újság életébe „és csendőrszerepet játsszon a világ magyar nyelvű sajtójában a Magyarországra vonatkozó híradásokat és véleményeket illetően”.

Magyar Nemzet nyomán
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó