A családi adókedvezmények kéthavi pluszt is hozhatnak
A nemzetgazdasági miniszter szerint az érintettek a februári fizetésük kézhezvétele után érzékelhetik először a kedvezmények pozitív hatását.
2014. február 5. 16:01

Varga Mihály kiemelte: a családi adókedvezmények kiterjesztése révén újabb 50 milliárd forint marad a családok zsebében, így 2014-ben a családi kedvezmények együttesen 230 milliárd forintot hagynak a gyermeket nevelő munkavállalóknál.

A nemzetgazdasági miniszter rámutatott: a családi adókedvezmény kiterjesztése 260 ezer családot érint. Így összességében az adó- és járulékkedvezmények összege eléri a 600 milliárd forintot, évente ennyivel marad több összesen a gyermekes családok pénztárcájában.

A nemzetgazdasági miniszter szerint a tavaly elindított rezsicsökkentés is hozzájárul ahhoz, hogy a családoknál maradó jövedelem értéke nőtt, a tavaly szeptemberben elkezdett pedagógus béremelés pedig növelte a pedagógusok jövedelmét, és ez idén is folytatódik.

Varga Mihály számpéldákkal mutatta be, hogy a január elsejétől érvényesített családi kedvezmény-kiterjesztés mennyivel növeli a gyermekes családok jövedelmeit. Elmondta: január elsejétől, ha valaki nem tudja érvényesíteni a 16 százalékos szja-ból a családi kedvezményt, akkor a 7 százalékos egészségügyi, illetve a 10 százalékos nyugdíjjárulékból is levonhatja a családi kedvezményt.

A miniszter elmondta: egy két gyermeket nevelő, bruttó 90 ezer forintos, összes jövedelemmel rendelkező család havi 5600 forinttal több pénzzel gazdálkodhat, egy háromgyermekes, bruttó 100 ezer forint keresetet kapó család havi nettó 17 ezer forinttal több pénzzel rendelkezik majd, egy több gyermekes, bruttó 200 ezer forintos jövedelemmel rendelkező család havi 34 ezer forinttal több pénzből gazdálkodhat.

A miniszter tájékoztatóján több budapesti pedagógus is saját példáján, családja keresetén mutatta be, mennyivel többet kapnak idén februártól a családi kedvezmények igénybe vételével. 

MTI
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Géppisztolyos migránsbandák randalíroztak
  Okmányok nélküli fiatal férfiak sokadik országon átgázolva, felfegyverkezve és a fegyvereket használva, erőszakosan próbálnak meg betörni az Európai Unióba. Ez súlyos bűncselekmény – szögezi le Bakondi György.
 • Magyarország nem hagyja magát
  Európát többfajta kihívás éri egyidejűleg, az ukrajnai háború és a nyomában járó gazdasági válság, az illegális és egyre erőszakosabb migráció, valamint a nyugati neomarxista ideológia terjedése – sorolta Orbán Viktor.
 • Novák Katalin Kijevben
  A szükséget szenvedők mindig számíthatnak a magyarokra, ezért jöttem ma Kijevbe és ezért támogatjuk a Gabona Ukrajnából elnevezésű kezdeményezést is - mondta el Novák Katalin köztársasági elnök szombaton Kijevben, ahová Voldomir Zelenszkij ukrán elnök meghívására érkezett.
MTI Hírfelhasználó