Selmeczi: tárgyalnak a bankszövetséggel az ingyenes készpénzfelvétel számának növeléséről
Ha a tárgyalások nem vezetnek eredményre a parlament üléséig, akkor a Fidesz-KDNP frakció fog dönteni és törvényt alkotni a kérdésről.
2014. január 28. 17:06

Ezt közölte Selmeczi Gabriella keddi budapesti sajtótájékoztatón.

A nagyobbik kormánypárt szóvivője megerősítette, hogy a Fidesz-KDNP előző heti frakcióülésén szóba került, vannak olyan, elsősorban vidéki bankautomaták, amelyekből egyszerre csak 50 ezer forintot lehet kivenni. Ez egyértelműen annak a jele, hogy a bankok próbálnak trükközni - állapította meg, hozzátéve, innen is üzenik a bankoknak, hogy nem érdemes.

Jelezte, tárgyalnak a bankszövetséggel arról, hogy egy hónapban többször is lehessen felvenni ingyenesen készpénzt az automatákból. Ha a parlament ülésszakáig - február 13-ig - nem sikerül megegyezni, akkor a Fidesz-KDNP frakció dönteni fog ebben a kérdésben - közölte.

Selmeczi Gabriella leszögezte, nem engedik meg, hogy a bankok kijátsszák a szabályokat és azt a szándékukat, hogy mindenkinek alapjoga havi 150 ezer forintig ingyenesen hozzájutni a pénzéhez.

Mesterházy Attila hétvégi kongresszusi beszéde alatt elhangzott bekiabálásra és arra, hogy az MSZP elnöke nem kíván bocsánatot kérni, azt mondta, figyelmébe ajánlja Tóbiás József szocialista politikus nyilatkozatát, aki arról beszélt, hogy a szocialista pártelnök "nem a köteles beszólásra reagált". Tóbiás József tehát hallotta, hogy volt "köteles beszólás" és az MSZP ott ülő politikusai és pártelnöke nem utasította ezt vissza. A Fidesz a mai napig várja Mesterházy Attila bocsánatkérését, ha ezt nem teszi meg, akkor nem tekinthető komoly vezetőnek - hangzott el.

Kérdésre arról, hogy előző héten Vona Gábor, a Jobbik elnöke miniszterelnök-jelölti vitára hívta Orbán Viktort és Mesterházy Attilát, azt mondta, hivatalosan február 15-én kezdődik a kampány, erre a kérdésre kampányidőszakban kell visszatérni. "Nem kell ezt elkapkodni" - fogalmazott.

Arra a felvetésre, hogy Felcsútnál valóban repülőtér létesül-e, úgy reagált "ez a hír egy egyszerű hazugság, a tények szánalmas meghamisítása". Mint elmondta: a felcsúti önkormányzat és a közlekedési hatóság is megerősítette, hogy nincs semmiféle reptérfejlesztés.

Nem történik más, mint a Besenyei Péter műrepülő tulajdonában lévő, két éve működő, engedéllyel rendelkező füves leszállópályát most vezetik rá a helyi települési rendezési tervre - jegyezte meg.

"Mi fideszesek értjük, hogy kampány van és látjuk, hogy amióta Ron Werber beszállt és összeállt a Gyurcsány-koalíció, azóta a gyűlöletkampány mindent eláraszt. Én már azt is el tudom képzelni, hogy akár Orbán Viktor szülőfaluját is legszívesebben felgyújtanák" - fogalmazott, hozzátéve, szánalmas ilyen ügyet kreálni. 

MTI
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
  • A kormány a helyén van
    Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
MTI Hírfelhasználó