Felbérelt huligánokkal járatnák le a tüntetéseket?
Kárpátalján nincs és nem lesz egyetlen különítmény sem Lemberg (Lviv) és Ivano-Frankivszk megyékből.
2014. január 27. 14:20

Az Ungváron folyó hatalomellenes tüntetések szervezői szerint Kárpátalján nincs és nem lesz egyetlen különítmény sem Lemberg (Lviv) és Ivano-Frankivszk megyékből – közölte hétfőn az ungvári tüntetések szervezőinek tanácsa a Zakarpattya.net.ua kárpátaljai hírportálon megjelent nyilatkozatában.

Közleményükkel az ungvári tiltakozó megmozdulások irányítói azokat a hatalomhoz közeli médiumokban megjelent információkat cáfolták, amelyek szerint Kárpátalján provokációkra lehet számítani a szomszédos nyugat-ukrajnai megyékből érkező szélsőségesek részéről. Ezzel szemben a tüntetések szervezői – meg nem nevezett helyi rendőrségi forrásokra hivatkozva – azt állítják, hogy Kárpátalján az államhatalom szervezi a rendbontó alakulatokat felbérelt huligánokból a tüntetések lejáratása céljából.

A nyilatkozat primitívnek nevezi a „forgatókönyvet”, amellyel a hatalom a kárpátaljai lakosságot arról akarja meggyőzni, hogy a nép tiltakozását Ungváron kívülről szervezik. A dokumentum szerint ez a törekvés volt tetten érhető a múlt szombati kormánypárti tüntetésen is, amelyen – mint írják – fizetett huligánok és állami alkalmazottak vettek részt.

„Kárpátalján a hatalomellenes tiltakozás elég erős ahhoz, hogy maguk a kárpátaljaiak buktassák meg a »vérrel szennyezett«, népellenes hatalmat. A megyei állami közigazgatási hivatal épületének hétfői blokádja erős lesz, abban egyedül kárpátaljaiak vesznek részt, kizárólag békés és agressziómentes módon” – zárul az ungvári tüntetők tanácsának nyilatkozata.

MTI nyomán
 • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
  A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
 • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
  Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
 • A kormány a nemzeti össztermék, a GDP 18-20%-át csoportosítja át
  Tíz év megfeszített munkával egyenesbe jött a magyar gazdaság, de a koronavírus-járvány miatt most kezdhetjük elölről az építkezést, ami igazságtalan – mondta Orbán Viktor miniszterelnök, aki arról is beszélt hogy egyszerre kell megküzdenünk a járvánnyal és a gazdasági következményekkel is.
 • Áltudósok a Helsinki Bizottságban
  Manapság jogtudósoknak kiáltották ki magukat a Soros-hálózathoz tartozó „jogvédő” szervezetek.
 • Az ötpontos program már a jövőt építi
  Olyan helyzetben van az ország, hogy a válságkezelést nem hitelből kell finanszíroznia, szemben például Romániával, ahol a Nemzetközi Valutaalaphoz (IMF) fordultak segítségért – mondta a Magyar Nemzetnek Novoszáth Péter közgazdász, aki értékelte a kormány ötpontos akciótervét.
MTI Hírfelhasználó