Barikádvárost építettek a tüntetők Ungváron
A kárpátaljai megyei közigazgatási hivatal előtti téren sátrakat húztak fel, amit hóval teli zsákokkal vettek körül.
2014. január 26. 21:15

A helyszínen mintegy másfél ezren tüntetnek, és Olekszandr Ledida kormányzó lemondását követelik. A rendőrség továbbra is nagy erőkkel védi a Megyei Közigazgatási Hivatalt, de egyelőre nem avatkoztak közbe, a tüntetők békések, egyelőre rend van - hangzott el a Híradóban.

A téren a fából összeeszkábált rögtönzött színpadon újságírók, diákok és ellenzéki politikusok szólaltak fel. A kormányzó távozása mellett azt is követelték, hogy azok a hivatalnokok, akik Viktor Janukovics pártjának tagjai, lépjenek ki. Az embereket arra kérték: ne dőljenek be a provokációnak és ne rohamozzák meg a hivatal épületét.

Az ungvári "barikádvárosban" magyarok is voltak nap közben. A Híradó által megkérdezettek azt mondták, nem pártokhoz kötődnek, azért mentek ki a térre, mert elegük van az állami terrorból és abból, hogy Kijevben már hat embert ölt meg a rendőrség.

A Híradónak nyilatkozó egyik tüntető elmondta, az a szóbeszéd kering a városban, hogy a rendőrök nem akarnak a hivatal előtt ácsorogni, "rosszul vannak felöltözve", fáznak.

A tüntetők azt ígérik, mindaddig blokád alatt tartják a Megyei Közigazgatási Hivatal épületét, míg össze nem hívnak egy rendkívüli ülést. Előreláthatólag erre kedden kerülhet sor.

hirado.hu - Duna Hiradó
  • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
    Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
  • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
    Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
MTI Hírfelhasználó