Terroristák fenyegették meg a Magyar Olimpiai Bizottságot
Minden terrorfenyegetés, amely a szocsi olimpiával kapcsolatos, ijesztő, mindazonáltal erre is rátesz egy lapáttal, ha úgymond házhoz jön.
2014. január 22. 09:24

Minden terrorfenyegetés, amely a szocsi olimpiával kapcsolatos, ijesztő, mindazonáltal erre is rátesz egy lapáttal, ha úgymond házhoz jön. Márpedig a Magyar Olimpiai Bizottsággal (MOB) pontosan ez történt.

 „Az információjuk sajnos igaz… – mondta nagy sóhajtás közepette Szabó Bence főtitkár a Nemzeti Sport megkeresésére válaszolva. – A szervezet nemzetközi e-mail címére angol és orosz nyelven érkezett levél, amelyben szocsi terrorcselekménnyel fenyegetik meg a magyar olimpiai delegációt, egyúttal felhívják a figyelmet arra, jobban tesszük, ha itthon maradunk.”

Szabó Bence tájékoztatta a történtekről a nemzetközi bizottság illetékeseit, akik elmondták neki: más tagországoknál is landolt hasonló tartalmú fenyegetés. „A NOB és a szocsi szervezők visszajelzése szerint más ország nemzeti olimpiai bizottságai is kaptak fenyegető leveleket, és az illetékesek már nyomoznak az ügyben.”

A CNN megkérdezte biztonsági szakértők szerint a szocsi olimpia maga a „Szent Grál” a terrorista szervezetek számára. Az orosz és amerikai szakemberek egyetértettek abban, hogy több terrorista szervezetnek is szándékában áll kihasználni a téli olimpiára irányuló hatalmas figyelmet.

„A terroristáknak nem is kell a belső biztonsági körbe bejutni Szocsiban, hogy sikeresek legyenek. Csak annyi kell nekik, hogy a környéken rettegést és bizonytalanságot tudjanak előidézni. Ehhez elegendő a volgográdihoz hasonló támadás. A terrorista szervezeteknek egyértelmű célja, hogy megszégyenítsék Putyint” – vélekedett a korábban az amerikai nemzetbiztonságnak dolgozó Juan C. Zarate.

------------------------------------------------------

Komolyan kell venni a fenyegetést

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke szerint komolyan kell venni azt a terrorfenyegetést, amelyet a MOB és más országok olimpiai bizottsága kapott a közelgő szocsi játékok előtt. Borkai Zsolt szerda reggel elmondta: a MOB nemzetközi e-mail címére érkezett fenyegető üzenet.

A MOB már értesítette a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot, az orosz szervezőket, valamint Magyarországon a Terrorelhárítási Központot, hogy fenyegető üzenetet kapott. Komolyan kell venni az ilyen üzeneteket. Az illetékesek feladata, hogy eljárjanak az ügyben – mondta a MOB elnöke.

Hozzátette, a MOB még nem kapott választ a megkeresettektől, ugyanakkor tudomása van róla, hogy más, a szocsi olimpiára készülő országok olimpiai bizottságai is kaptak fenyegető tartalmú üzeneteket.

------------------------------------------------

A Fekete Özvegy már Szocsiban van?

Az orosz rendfenntartó erők újabb szélsőséges sejteket számoltak fel Dagesztánban. Csak kedden három szélsőséges elemmel végeztek Mahacskalában. A nemzetközi sajtót azonban inkább az a jelentés tartja lázban, hogy a huszonkét éves dagesztáni Ruzanna Ibragimovának („Fekete Özvegy”) állítólag sikerült átsiklania a Vlagyimir Putyin orosz elnök által sokat emlegetett, a téli olimpia kapcsán Szocsi körül kialakított biztonsági gyűrűn.

MNO - NSO
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó