Visszatér a fagyos idő
A jövő hét elején napközben 10 fok körüli, esős időre lehet számítani, ám csütörtöktől több helyen fagypont alá süllyedhet a hőmérséklet.
2014. január 19. 14:32

Hétfőn átmenetileg elvékonyodik, felszakadozik a felhőzet – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében. Eleinte főként északon, északkeleten várható eső, zápor, majd délutántól már nyugaton is csapadék. A déli, délkeleti szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között alakul, de északkeleten ennél kissé hűvösebb is lehet.

Kedden erősen felhős vagy borult lesz az ég, többfelé várható eső, zápor. Az északias szél a Dunántúlon megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 7 és 12 fok között alakul.

Szerdán többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, a Dunántúlon azonban átmenetileg több helyen kisüthet a nap. Eleinte a Dunától keletre elszórtan, majd ott is egyre kevesebb helyen várható eső, havas eső. Az északi szél a Dunántúlon megélénkül, több helyen meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 2 és 8 fok között alakul, de északkeleten ennél kissé hidegebb is lehet.

Csütörtökön az átlagosnál nagyobb bizonytalanság mellett többnyire felhős idő várható, északkeleten azonban több órás napsütésre lehet számítani. A Dunántúlon helyenként kisebb eső, havas eső, esetleg havazás előfordulhat. A változó irányú szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában -1 és +5 fok között alakul

Pénteken az átlagosnál nagyobb bizonytalanság mellett változóan felhős idő ígérkezik, főként délnyugaton, délen kisebb havazással, hózáporral, havas esővel. Az északi, északkeleti szél helyenként megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában -1 és +4 fok között alakul.

Szombaton az átlagosnál nagyobb bizonytalanság mellett változóan felhős idő ígérkezik, főként nyugaton, délnyugaton kisebb havazással, hózáporral, havas esővel. Az északkeleti szél helyenként megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában -2 és +3 fok között alakul.

met.hu/hirado.hu nyomán
  • Orbán Viktor Madridban majd Párizsban tárgyal
    Az európai konzervatív pártvezetők találkozóját megelőzően került sor Orbán Viktor és Santiago Abascal, a VOX elnökének megbeszélésére, a téma az európai keresztény és konzervatív értékek védelme, a családok és a gyermekvállalás támogatása valamint az illegális bevándorlás elleni fellépés volt.
  • A csíkszeredai Szent Ágoston plébániatemplom felújítása
    A magyar kormány 26 millió forintos támogatásával cserélték ki a csíkszeredai Szent Ágoston plébániatemplom nyílászáróit és óriási méretű üvegfelületeit.
  • A V4-ek védelmi vezetői: egységes NATO, egységes EU
    A visegrádi országok (V4) - Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia - parlamentjeinek honvédelmi és rendészeti bizottságai kiállnak az egységes NATO és az egységes Európai Unió mellett - közölte a magyar országgyűlési bizottság elnöke a pénteki debreceni tanácskozás utáni sajtótájékoztatón
MTI Hírfelhasználó