Paul és Ringo is fellép
Paul McCartney és Ringo Starr is fellépnek a Grammy-díjkiosztó gálán az amerikai Hanglemez Akadémia keddi bejelentése szerint.
2014. január 15. 22:39

Paul McCartney és Ringo Starr, az egykori Beatles tagjai is fellépnek a Grammy-díjkiosztó gálán az amerikai Hanglemez Akadémia keddi bejelentése szerint.

Nem csak a január 26-i gálán jut kiemelt szerephez az egykori sikerzenekar. Előtte nap tüntetik ki a Beatlest az akadémia életműdíjával (Special Merit). Január 28-án pedig szintén a Beatles áll egy különleges előadás központjában: összeáll a Eurythmics brit popduó egy Los Angeles-i Beatles-emlékkoncert erejéig, amelyet a gombafejűek egyesült államokbeli bemutatkozásának 50. évfordulója alkalmából rendeznek.

Paul McCartney-t többek között a legjobb rockzene és a legjobb koncertfilm (music video) kategóriában jelölték a Grammy-díjra.

Az 56. Grammy-díjátadót Los Angelesben tartják, a legtöbb, kilenc jelölést Jay Z rapper kapta. Őt követi Justin Timberlake, Kendrick Lamar, Pharrell Williams és a Macklemore Ú Ryan Lewis rapduó hét-hét jelöléssel.
A ceremónián fellép még Katy Perry, Pharrell Williams, Lang Lang zongoraművész, a Metallica és Stevie Wonder is.
MTI
 • Javaslat a Korrupcióellenes Munkacsoportnak
  A baloldali politikus ugyanis 2015. szeptember 29-én egy online újságnak az ügyre utalva a következőket mondta: „Amúgy nem azt mondtam, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel. Hanem azt, hogy az SZDSZ is tele van korrupciós ügyekkel. Fontos az az is.” Egészen különleges üzenet ez a veterán politikustól.
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • Gyorsan le kell győzni a gender-ideológiát
  Orbán Viktor „éles eszű, vicces, briliáns és teljesen magabiztos”, egyáltalán nem olyan, ahogy a nyugati média ábrázolja – írja az American Conservative című lapban Rod Dreher amerikai újságíró, a budapesti Danube Institute vendége, aki külföldi újságírók és kutatók kis csoportjának tagjaként csütörtökön részt vett egy beszélgetésen a magyar kormányfővel. Hozzáteszi: Orbán két órát töltött velük, és még a legkeményebb kérdésekre is tartalmasan válaszolt.
 • Dokumentumfilm Batthyány-Strattmann László életéről
  Kiss-Rigó László Szeged-csanádi püspök, az esemény másik fővédnöke arról beszélt, hogy "ezekben a nehéz időkben" külön köszönetet érdemelnek azok, akik egy olyan embernek, mint Batthyány-Strattmann László, nemcsak az emlékét őrzik, hanem az életét és példáját is hozzáférhetővé teszik a mai társadalom számára.
 • Hazánk első szuperszonikus kutatórakétája
  Sikeresen startolt a BME (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem) Aerospace Team által megépített megépített, 3 méter hosszú, szilárd hajtóanyagú, oktatási célú kutatórakéta csütörtökön - közölte az MTI-vel pénteken a projekt főtámogatója, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).
MTI Hírfelhasználó