Add tovább! – A (vissza)változás elkezdődött?
Megtévesztő kampány szórólapokat dobálnak a postaládákba az MSZP aktivisták.
Utoljára frissítve: 2014. január 15. 11:32
2014. január 15. 10:26

Olvasom az MTI hírei között, hogy „egy kampányidőszakon kívüli kampányolás ügyében dönthet a budapesti 7-es számú országos egyéni választókerület választási bizottsága (oevb), miután a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) keddi ülésén az eljárás lefolytatására utasította a testületet.”

Szerintem sok döntést hozhat az oevb, mert még ki sincs hirdetve a választás időpontja, de a hét elején már szórólapot találtam a postaládában egy MSZP-s „képviselőjelölt” ajánlkozásával, és szerintem még sok választókörzetben kaptak ilyen kéretlen cetlit.

Külön felháborító, hogy akkor került a szórólap a postaládába, amikor harsogták a hírek, hogy átírhatják a jelöltek nevét, és a listát, mert az MSZP és az Együtt-PM megállapodását újratárgyalják, beveszik a Gyurcsány pártot, ezzel újraosztják a jelöltek listáját is az úgynevezett baloldalon.

Ez aztán keddre meg is történt. Külön kiemelték az egyezkedők, hogy a közös listaállítás miatt a 106 egyéni választókerületben indulók mindegyike közös jelöltként szerepel majd a szavazólapon.”

Most aztán nem tudhatom, hogy Burány Sándor képviselőjelölt-e még vagy kirúgták, bár úgy tudom, hűséges katonája volt Gyurcsánynak. Ahogy írja: „kormánytagként dolgoztam gazdasági, pénzügyi államtitkárként, miniszterként irányítottam a foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi területet.” Nahiszen…

Mivel Gyurcsánynak még a nevétől is kiver a veríték, előre jelzem, hogy az általa támogatott „képviselőjelöltet”, Burány Sándort nem támogatom a szavazatommal (ha még egyáltalán „képviselőjelölt”), viszont alaposan megtéveszti a választókat ez a „kampányon kívüli” szórólap, amiért ezúton kivizsgálást kérek én is az oebv-től, mert az MSZP és a szocialista „képviselőjelölt”, Burány Sándor megsértette a választási eljárásról szóló törvényt azzal, hogy kampányidőszakon kívül helyeztek el szórólapot a postaládákba.

Azt írja az MTI: „az oevb az ügyben nem hozott semmilyen határozatot, ezért a magánszemély az NVB-hez fordult, és azt kérte, hogy a testület állapítsa meg, hogy az oevb törvényt sértett, mert az előírt határidőig nem bírálta el a kifogását.

Az NVB-ben hosszas vita alakult ki az illetékességről és a hatáskörről, így arról, melyik oevb az illetékes, a régi, vagy az új, és hogy az NVB hozhat-e egyáltalán döntést az ügyben. (A választókerületi határok időközben megváltoztak.) Litresits András, az MSZP delegáltja azon az állásponton volt, hogy ha nincs kampány, nincs is hatásköre a testületnek.

Az NVB tagok többsége végül úgy döntött, hogy a régi választási eljárás szerinti oevb-nek küldik meg az ügyet. Ez egyben azt is jelenti, hogy az ügyben másodfokon (a régi választási eljárási törvény szerint) a Fővárosi Választási Bizottság dönthet.”

Javaslom, hogy külön vizsgálják ki a választókat megtévesztő logók alkalmazását!

Add tovább!

Ui.: A legújabb információk szerint Burány jelölését nem érinti az új megállapodás. (A szerk.)

Ui2.: Egy másik olvasónk Pestszenterzsébetről jelezte, hogy a Burányéhoz teljesen azonos tartalmú cetlit dobtak be a múlt hét végén a postaládájába, csak ott Hiller István neve szerepelt. 

KöKi, nyugdíjas
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • „Késelés történt, agyonlőtték a gyanúsítottat”
  A „politikai korrektség” pszichoterrorja hatott. Egy újságíró agya áldozatul esett: meghibbant attól a megfeleléskényszertől, amelyet környezete kialakított benne. Nem merte leírni azt, hogy a tettes, a bűnöző, a terrorista.
 • Semjén: Mindszenty József életpéldája erkölcsi iránytű
  Mindszenty József hercegprímás, szent életű és vértanúsorsú bíboros életpéldája erkölcsi iránytű volt életében és napjainkban is az - hangoztatta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön Zalaegerszegen, a Göcseji Múzeum új épületszárnyának alapkőletételi ünnepségén.
 • Áder: jól kezeltük a járványt
  Magyarország és Szlovénia a lakosságszámához viszonyítva a legjobban teljesítők közé tartozik az Európai Unióban a koronavírus-járvány kezelésében, mind a megbetegedések, mind az elhalálozások alacsony száma alapján - mondta Áder János köztársasági elnök csütörtökön Budapesten.
 • A demokraták nagy novemberi szocialista forradalmat álmodnak
  Szocialista forradalomra készül a Demokrata Párt, írja új könyvében a jobboldali Breitbart szerkesztője. Joel Pollak szerint az utcai zavargások csak az első lépései annak a folyamatnak, amivel Trump ellenzéke magához ragadná a hatalmat.
MTI Hírfelhasználó