Add tovább! – A (vissza)változás elkezdődött?
Megtévesztő kampány szórólapokat dobálnak a postaládákba az MSZP aktivisták.
Utoljára frissítve: 2014. január 15. 11:32
2014. január 15. 10:26

Olvasom az MTI hírei között, hogy „egy kampányidőszakon kívüli kampányolás ügyében dönthet a budapesti 7-es számú országos egyéni választókerület választási bizottsága (oevb), miután a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) keddi ülésén az eljárás lefolytatására utasította a testületet.”

Szerintem sok döntést hozhat az oevb, mert még ki sincs hirdetve a választás időpontja, de a hét elején már szórólapot találtam a postaládában egy MSZP-s „képviselőjelölt” ajánlkozásával, és szerintem még sok választókörzetben kaptak ilyen kéretlen cetlit.

Külön felháborító, hogy akkor került a szórólap a postaládába, amikor harsogták a hírek, hogy átírhatják a jelöltek nevét, és a listát, mert az MSZP és az Együtt-PM megállapodását újratárgyalják, beveszik a Gyurcsány pártot, ezzel újraosztják a jelöltek listáját is az úgynevezett baloldalon.

Ez aztán keddre meg is történt. Külön kiemelték az egyezkedők, hogy a közös listaállítás miatt a 106 egyéni választókerületben indulók mindegyike közös jelöltként szerepel majd a szavazólapon.”

Most aztán nem tudhatom, hogy Burány Sándor képviselőjelölt-e még vagy kirúgták, bár úgy tudom, hűséges katonája volt Gyurcsánynak. Ahogy írja: „kormánytagként dolgoztam gazdasági, pénzügyi államtitkárként, miniszterként irányítottam a foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi területet.” Nahiszen…

Mivel Gyurcsánynak még a nevétől is kiver a veríték, előre jelzem, hogy az általa támogatott „képviselőjelöltet”, Burány Sándort nem támogatom a szavazatommal (ha még egyáltalán „képviselőjelölt”), viszont alaposan megtéveszti a választókat ez a „kampányon kívüli” szórólap, amiért ezúton kivizsgálást kérek én is az oebv-től, mert az MSZP és a szocialista „képviselőjelölt”, Burány Sándor megsértette a választási eljárásról szóló törvényt azzal, hogy kampányidőszakon kívül helyeztek el szórólapot a postaládákba.

Azt írja az MTI: „az oevb az ügyben nem hozott semmilyen határozatot, ezért a magánszemély az NVB-hez fordult, és azt kérte, hogy a testület állapítsa meg, hogy az oevb törvényt sértett, mert az előírt határidőig nem bírálta el a kifogását.

Az NVB-ben hosszas vita alakult ki az illetékességről és a hatáskörről, így arról, melyik oevb az illetékes, a régi, vagy az új, és hogy az NVB hozhat-e egyáltalán döntést az ügyben. (A választókerületi határok időközben megváltoztak.) Litresits András, az MSZP delegáltja azon az állásponton volt, hogy ha nincs kampány, nincs is hatásköre a testületnek.

Az NVB tagok többsége végül úgy döntött, hogy a régi választási eljárás szerinti oevb-nek küldik meg az ügyet. Ez egyben azt is jelenti, hogy az ügyben másodfokon (a régi választási eljárási törvény szerint) a Fővárosi Választási Bizottság dönthet.”

Javaslom, hogy külön vizsgálják ki a választókat megtévesztő logók alkalmazását!

Add tovább!

Ui.: A legújabb információk szerint Burány jelölését nem érinti az új megállapodás. (A szerk.)

Ui2.: Egy másik olvasónk Pestszenterzsébetről jelezte, hogy a Burányéhoz teljesen azonos tartalmú cetlit dobtak be a múlt hét végén a postaládájába, csak ott Hiller István neve szerepelt. 

KöKi, nyugdíjas
 • A gyurcsányi „semmi”
  „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
 • Együtt újra sikerülni fog
  A Magyar Nemzetnek írt cikkében Orbán Viktor – egyebek mellett – a liberálisok módszereiről, a kereszténydemokrácia jövőjéről, valamint a soron következő választásról is szót ejt.
 • Megkezdi őszi ülésszakát a parlament
  Az Országgyűlés ma kezdi meg őszi ülésszakát. A képviselők összesen két órában tehetnek fel azonnali kérdéseket a kormány tagjainak.
 • Kilencszáz alá csökkent a napi új fertőzöttek száma
  876 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 18 866 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 3 krónikus beteg, így az elhunytak száma 686 főre emelkedett, 4401-en pedig már meggyógyultak.
MTI Hírfelhasználó