Az új generáció egyik legjobb zongoristája
Daniil Trifonov: The Carnegie Recital
Kevés muzsikus mondhatja el magáról huszonéves korára, hogy élő legendának számít és a világ vezető hangversenytermeinek a koncertszervezői sorban állnak a kegyeiért.
2014. január 9. 13:35

Közéjük tartozik a Nyizsnij Novgorodban született zongoraművész, Daniil Trifonov is, aki huszonkét éves korára számos nagy presztízsű verseny első díjával büszkélkedhet. Többek között megnyerte a XIV. Nemzetközi Csajkovszkij Verseny nagydíját és az aranyérmét is. A komolyzenei világ az új generáció egyik legjobb zongoristájának tartja Trifonov-ot. A szerencsések az idei év nyarán Budapesten is megcsodálhatták a fiatal muzsikus játékát. Akkor a Budapesti Fesztiválzenekarral és Takács-Nagy Gábor karmesterrel Csajkovszkij slágerművét, a b-moll zongoraversenyt játszotta el.

Karrierje versenygyőzelmeinek köszönhetően meredeken ível felfelé, a világ nagy koncerttermeiben és élvonalbeli zenekarok szólistájaként mutatkozott be. Az előadóművész kegyeiért nem csak a koncertszervezők, hanem a lemezkiadók is versenyeznek. Utóbbiak közül a lemezgyűjtők körében nagy népszerűségnek örvendő Deutsche Grammophon került ki győztesként. Trifonov a The Carnegie Recitalcímű albumával debütált a közelmúltban az említett lemezcég zászlaja alatt. A felvételeken Alexander Scriabin, Liszt Ferenc, Frédéric Chopin és Nikolai Karlovich Medtner műveit hallhatjuk mesteri tolmácsolásban.

Honlap: www.daniiltrifonov.com és www.deutschegrammophon.com

Czékus Mihály
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Géppisztolyos migránsbandák randalíroztak
  Okmányok nélküli fiatal férfiak sokadik országon átgázolva, felfegyverkezve és a fegyvereket használva, erőszakosan próbálnak meg betörni az Európai Unióba. Ez súlyos bűncselekmény – szögezi le Bakondi György.
 • Magyarország nem hagyja magát
  Európát többfajta kihívás éri egyidejűleg, az ukrajnai háború és a nyomában járó gazdasági válság, az illegális és egyre erőszakosabb migráció, valamint a nyugati neomarxista ideológia terjedése – sorolta Orbán Viktor.
 • Novák Katalin Kijevben
  A szükséget szenvedők mindig számíthatnak a magyarokra, ezért jöttem ma Kijevbe és ezért támogatjuk a Gabona Ukrajnából elnevezésű kezdeményezést is - mondta el Novák Katalin köztársasági elnök szombaton Kijevben, ahová Voldomir Zelenszkij ukrán elnök meghívására érkezett.
MTI Hírfelhasználó