A FTC szerdai közleménye szerint a játékosként 18-szoros válogatott szakember mindenben megállapodott a klub vezetőivel, azt azonban az MTI kérdésére sem hozták nyilvánosságra, hogy meddig írt alá.

Doll a holland Ricardo Monizt váltja a kispadon, utóbbi szerződését december 1-jén bontották fel.

A 47 éves új vezetőedző futballistaként egyebek között a Hamburg és a Lazio csapatában játszott, az olasz klub 1991-ben átigazolási rekordot jelentő 15 millió márkát fizetett érte, abban az időszakban ő volt a világ legértékesebb játékosa.

Út a Fradiig

Edzői pályafutását a Hamburgban kezdte, 2002-től a tartalékcsapatot irányította, két évvel később vette át az első gárdát, amellyel első szezonjában kiharcolta az Intertotó-kupában való indulást, és meg is nyerte a sorozatot. Ennek köszönhetően a Hamburg indulhatott az UEFA-kupában, s a nyolcaddöntőig jutott.

A 2007–08-as szezonban kinevezték a Dortmund élére, amelyet a német kupa döntőjébe vezetett, majd dolgozott a Genclerbirligi, valamint az Al-Hilal csapatánál is.

2005-ben a Kicker magazin az év emberének választotta Dollt, ebben a szezonban ugyanis látványos és roppant eredményes, a Bundesligában szinte példátlan fejlődésen ment keresztül keze alatt a Hamburg csapata.