Tálibok támadtak egy amerikai támaszpontra
Tálib fegyveresek támadtak meg egy amerikai támaszpontot Kelet-Afganisztánban, legalább három ember meghalt.
2013. december 19. 09:13

A pakisztáni határ mellett, a Torkham településnél található ellátó bázist négy-öt tálib fegyveres lőtte gránát- és aknavetőkkel, illetve kézi fegyverből is tüzet nyitottak rá.

A támadók robbanószerrel megpakolt mellényt viseltek és be akartak hatolni a támaszpontra, de miután visszaverték a támadásukat, a bázison kívül robbantották fel magukat. Egy afgán rendőr és két támadó meghalt, illetve három rendőr megsebesült - számoltak be róla az afgán biztonsági erők illetékesei.

Két hónap alatt ez már a második támadás a torkhami támaszpont ellen.

MTI
  • Vakcinaügyben lassú az EU, új beszerzés is szükséges
    A magyar oltókapacitás jóval nagyobb, mint amennyi koronavírus elleni vakcina van - mondta Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök bejelentette azt is: legkésőbb 2022-től jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 év alattiak.
  • A jég hátán (boldogan) élni
    Kupát szervezett az egykori műkorcsolya Európa-bajnok Gór-Sebestyén Júlia, miután szinte az összes nemzetközi versenyt törölték.
  • Erkölcsileg is elfogadhatatlan az EB álláspontja
    Az EP szövegében nagyon cinikus és arcátlan megállapítások vannak. Például azzal akarják kiszúrni a szemünket, hogy az Európai Unió már romastratégiát és más intézkedéseket fogadott el, amelyek bizonyos kisebbségeket védtek, és ezzel nekünk meg kellene elégednünk.
MTI Hírfelhasználó