Kizárhatják a DK-ból a Toroczkait támogató politikust
Fölényesen nyerte az időközi polgármester-választást Ásotthalmon a függetlenként induló Toroczkai László, a Jobbik Csongrád megyei képviselője.
2013. december 17. 14:01

Támogatói között volt olyan ásotthalmi lakos is, aki nemrég lépett át az MSZP-ből a Demokratikus Koalícióba. Pedig Torockai még 2011-ben arról beszélt, hogy lelőné Gyurcsány Ferencet, a DK jelenlegi elnökét. Most azt mondja: a helyi választásból nem szabad pártpolitikai kérdést csinálni.

„Teljesen egyértelmű volt, hogy az emberek változást szeretnének” - mondta Toroczkai László, aki megnyerte az időközi polgármester-választást Ásotthalmon.

A Jobbik Csongrád megyei önkormányzati képviselője független jelöltként indult és a szavazatok több mint 70 százalékát szerezte meg. Gyurcsány Ferenc pártjának egyik tagja is támogatta - erről maga a DK-tag Márki József beszélt a Magyar Narancsnak. Azt mondta, akkor is Toroczkaira szavaz, ha Gyurcsány ezért fel is hívja.

A polgármester Toroczkai László ugyanaz, aki 2011-ben egy rendezvényen arról beszélt, hogy agyonlőné Gyurcsány Ferencet.

„Én is már nagyon sokszor mondtam, hogy agyonlőném Gyurcsány Ferencet. És még nagyobb szívességet tettünk volna magyarságnak és az országnak, ha már tizenéves korában a KISZ táborban lőttük volna agyon” – mondta akkor.

Toroczkai László még választás előtt arról beszélt: örül neki, hogy Gyurcsány Ferenc pártjának egyik tagja is őt támogatja.  Már polgármesterként azt mondta: arról, hogy több DK-s is szavazott volna rá, nem nyilatkozhat
„Mindenkinek szíve joga hogy hová szavaz, én viszont nem nyilatkozhatok arról, hogy milyen párthoz vagy szervezethez tartozók szavaztak rám. Azért tudnak erről az egy DK tagról, mert ezt ő maga nyilatkozta le” – mondta Toroczkai László.

Kizárhatják a pártból  Márki Józsefet

Vadai Ágnes hétfőn érthetetlennek nevezte, hogy a Demokratikus Koalíció tagja tagja Toroczkai Lászlót támogatja. Etikai vizsgálat indult ellene, akár már kedden kizárhatják a pártból. A Toroczkai Lászlót támogató Márki József egyike annak a kilenc ásotthalminak, akik néhány hete léptek át az MSZP-ből a DK-ba. Vadai Ágnes szerint mostantól alaposabban utánanéznek az új tagoknak
„Azt hiszem, alaposan utána fogunk ezentúl még inkább nézni, hogy akár az MSZP-ből, akár máshonnan átlépő tagok egyébként milyen elvet képviselnek” - mondta vadai Ágnes.

Toroczkai Gyurcsány embere - ezt néhány éve egy szabadkai újságíró írta le a Magyar Szó című vajdasági újságban. Toroczkai László akkor emiatt beperelte az újságírót, akit a szerb bíróság el is ítélt.

MTI
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • „Késelés történt, agyonlőtték a gyanúsítottat”
  A „politikai korrektség” pszichoterrorja hatott. Egy újságíró agya áldozatul esett: meghibbant attól a megfeleléskényszertől, amelyet környezete kialakított benne. Nem merte leírni azt, hogy a tettes, a bűnöző, a terrorista.
 • Az EU nem védi Európa déli határát a migránsok ellen
  A csempészhajók - szépítő kifejezéssel NGO-hajók - kiszolgálják az embercsempészeket, és taxiztatják a csempészésért vagyonukkal fizető, becsapott afrikaikat. Nem tudni, milyen érdekeltség bújik meg a háttérben, mert az Unió - ellentétben a józan ésszel - nem védi a kontinenst.
 • Nemzeti örökségünk megőrzése a színházban is
  Nyílt levél színművészeinktől - A Színház- és Filmművészeti Egyetemen százötvenöt éve generációk adják egymásnak tovább a tudást és a szakma szeretetét. Nemzeti kultúránk védelmében kinyilvánítjuk, hogy támogatunk minden olyan átalakítást, amely az egyetemen felhalmozott hatalmas tapasztalatot - továbbfejlesztve azt - nemzeti örökségünk megőrzésének és gyarapításának szolgálatába állítja.
 • Orbán: jó évet zár a V4
  Jó évet zár a V4, európai összehasonlításban mind a négy ország jól kezelte a járványt, így az első csatát megnyerték - mondta Orbán Viktor magyar minsizterelnök.
MTI Hírfelhasználó