Orbán: az érdem és a teljesítmény szerinti előmenetel keresztény érték
Orbán Viktor szerint az érdem és a teljesítmény szerint való előmenetel olyan keresztény érték, amelyhez ragaszkodni kell, mert teljesítmény nélkül csak a szocializmus volt működtethető. A miniszterelnök, a Fidesz elnöke erről a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) Országos Választmányának szombati ülésén beszélt, amelyről a kisebbik kormánypárt közleményben tájékoztatta az MTI-t.
2013. december 14. 16:10

    A pártelnök hozzátette: Magyarországnak állnia kell a versenyt, ehhez pedig teljesítmény kell, az emberek érdemeinek és a gyermekvállalásnak az elismerése, az adórendszerrel és a családi adókedvezményekkel együtt.

    A közlemény szerint a Fidesz és a KDNP közös, eredményes szövetségi munkáját értékelve Semjén Zsolt pártelnök az ülésén hangsúlyozta, hogy a KDNP olyan keresztény-szociális párt Magyarországon, amely a tőkével szemben a munka értékét ismeri el.

    A magyar baloldal bűneként említette, hogy mára Magyarországon olyan helyzet alakult ki, hogy a baloldal értékeit a hagyományos nemzeti keresztény jobboldal tudja csak képviselni.
A KDNP azt is tudatta, hogy a párt országos választmánya teljes felhatalmazást adott Semjén Zsolt pártelnöknek a Fidesszel való választási szövetségi megállapodás megkötésére.

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője korábban azt közölte az MTI-vel, hogy a Fidesz és a KDNP közös, eredményes munkáját méltatta Orbán Viktor a kereszténydemokraták országos választmányának budapesti ülésén, ahol hitet tett a két párt szövetségének fenntartása mellett. 

mti
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Gyurcsány Ferenc és a sötét triád
  A tagadás egy védelmi mechanizmus, amelyet a DK elnökének esetében rendre megfigyelhetünk.
 • Soros György és a Facebook emberei kopogtatnak a leggyakraban az Európai Bizottságnál
  Nagyon erős amerikai dominancia látható, hiszen a Facebook, a Google és a Microsoft járt leggyakrabban az Európai Bizottság tagjainál. Feltűnik azonban az Amnesty International, illetve Soros György brüsszeli szervezete, az Open Society European Institute is a törzslátogatók között.
 • Szigorúan ellenőrzött slágerrock 1.
  Nem mondható, hogy a könnyűzene mindig forrongó és érdekességeket szolgáltató világát ne figyelte volna árgus szemekkel a Kádár-rendszer, amire jó példa, hogy Lendvai Ildikó a KISZ KB Kulturális Osztályának helyettes vezetőjeként 1980-ban több tucat oldalon keresztül tájékoztatta Pozsgay Imre kulturális minisztert – aki a rendszerváltozás során kulcsfontosságú szerepet vitt az állampárt részéről annak lebontásában – az ifjúság szórakozásának néhány időszerű kérdéséről.
MTI Hírfelhasználó