Ha börtönbe küldenek, forradalom tör ki
Az ellenzékbe vonult Forza Italia vezetője biztos benne, hogy nem küldik börtönbe, máskülönben szerinte forradalom tör ki az országban.
2013. december 12. 23:36

Silvio Berlusconit adócsalásért egy év szabadságvesztésre ítélték.

Az adócsalásért egy év szabadságvesztésre ítélt Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök szerint forradalom lesz Olaszországban, ha börtönbe küldik.

"Biztos vagyok benne, hogy nem fogják megtenni, mert különben forradalom tör ki Olaszországban" - mondta az ellenzékbe vonult Hajrá, Olaszország! (FI) vezetője az Europe 1 francia kereskedelmi rádiónak, amely a Silvio Berlusconi római otthonában szerda este rögzített francia nyelvű interjút csütörtökön sugározta.

"Nem lehet egy olyan embert börtönbe rakni, megfosztani a szabadságától, aki éppen az ellen a többség ellen folytat választási kampányt, amely az igazságszolgáltatási ágat arra próbálja meg felhasználni, hogy eltüntesse őt a politikai színtérről" - fogalmazta meg a volt miniszterelnök. Hozzátette: "Azt hiszem, nehéz lenne engem börtönbe dugni: azonnal hatalmas többségem lenne az országban a következő választásokon. És különben is, már eléggé előrehaladott korban járok, nem félek semmitől."

Arra a kérdésre, hogy ha tehetné, elhagyná-e Olaszországot, Silvio Berlusconi azt válaszolta: "Szeretem a hazámat. Az államférfiúi és patrióta életutamat nem fejezhetem be úgy, hogy elmenekülök a hazámból."

Az ellenzéki politikus azt is mondta, hogy elvették az útlevelét, s így megakadályozzák abban, hogy elhagyja Olaszországot.

A volt szenátor úgy vélekedett, hogy a szenátusból való november 27-i kizárásával a baloldal puccsot hajtott végre ellene. Szerinte ez a kommunista párt nyomására történt, amely 1992 óta végleg meg akarja szerezni a hatalmat, de eddig neki ezt sikerült megakadályoznia. Silvio Berlusconi azt is megjegyezte, hogy szerinte Enrico Letta kormánya nem fog sokáig kitartani, mert nem tartotta meg az ígéreteit és nem a nép választotta.

A volt kormányfő azt követeli, hogy jövő májusban, az európai parlamenti választásokkal egy időben tartsanak parlamenti választást is Olaszországban.

MTI
 • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
  Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
 • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
  Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
 • Ha lejönnek a havasokból
  Bizalmi kérdés, szavahihetőnek tartjuk-e a történészt, amikor azt állítja: igyekszik sokoldalúan bemutatni a különféle élethelyzeteket. Ablonczy Balázst különösen foglalkoztatja, mi mindent fed el Trianon. Traumákról, tévhitekről, illúziókról is olvashatunk a napokban megjelent Ismeretlen Trianon című könyvében.
 • A Magyarország elleni propagandaháború újabb fejezete
  A nyugati média szemében egyfajta kulturális eretnekségnek minősül, hogy a magyar kormány nem hajlandó alávetni magát az Európai Uniót vezető személyiségek tekintélyének, sem a hollywoodi ultraprogresszív konszenzusnak.
 • Az 1938-as Eucharisztikus Kongresszus történészi szemmel
  Mérföldkő - kiszabadították a katolikus világtalálkozó emlékezetét a tévhitek és a marxista történelemértelmezés fogságából.
MTI Hírfelhasználó