Titkosszolgálati videó: lefizették az egyik budapesti főrendőrt?
Az ügyészség nyilvánosságra hozott több felvételt, amelyen a gyanú szerint vesztegetési pénzekről, és megrendelésre végzett razziákról beszélnek rendőrökkel az éjszakai élet szereplői.
2013. december 7. 11:10

Az érintett volt rendőrök ügyvédei szerint a felvételek semmit nem bizonyítanak.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat felvételén a gyanú szerint az hallható, ahogy a milliárdos vállalkozó V. László egyik embere arról tárgyal a BRFK akkori közrendvédelmi főosztályvezetőjével, hogy melyik konkurens szórakozóhelyeken tartsanak rendőri razziákat.

Az ügyészség szerint a felvételen Kalmár Tamás megígéri, hogy személyesen irányítja majd a konkurens szórakozóhelyeket ellenőrző razziát, és azt is, hogy a Hajógyári szigetre, ahol V. László érdekeltségei vannak, nem mennek. A volt budapesti főrendőr havonta félmillió forintot kapott V. Lászlótól - állítja az ügyészség, de volt olyan hónap is, amikor 750 ezret.

Simon Richárd, a Központi Nyomozó Főügyészség helyettes-szóvivője azt mondta: ez a felvétel egyértelműen bizonyítja, hogy a V. László vállalkozó jobb kezének és a bizalmi emberének minősülő V. István magas beosztású vezető rendőrtisztekkel találkozik és razziákat beszél meg, illetve különböző pénzösszegek átadását, havi fizetést beszél meg.

„Nekem az a véleményem, hogy az égvilágon semmit sem bizonyít” - így reagált a volt BRFK-s vezető, Kalmár Tamás ügyvédje a felvételre. Arató György azt mondta, nem ismeri fel a védence hangját a felvételen, ezért kétségbe vonja annak hitelességét. „Kalmár Tamás nem fogadott el és nem kért el pénzt, az ő egyébként teljesen törvényes módon folytatott tevékenységéért"- mondta Arató György.

Nyilvánosságra került most egy másik felvétel is, amin az látható, ahogy V. István beül egy autóba, amiben az ügyészség szerint Hopka Lajossal, a Nemzeti Nyomozó Iroda Szervezett Bűnözés Elleni Osztályának akkori vezetőjével beszél. Itt a gyanú szerint arról beszélnek, hogy V. László ötöt, azaz ötmillió forintot fizet Hopka Lajosnak. Zsurkán Béla, Hopka Lajos ügyvédje azt mondta, Hopka Lajos azért találkozott a felvételen szereplő férfival, mert az besúgónak jelentkezett.

„Annyit mondott, hogy ő lenne besúgó, segíteni szeretné a BRFK szervezett bűnözés elleni osztály munkáját, ugyanígy az NNI-s korszakában is. Gyakorlatilag Hopka alezredesnek a besúgója, spionja, bármilyen volt ez az egyén” - mondta az ügyvéd.

Az is látható a felvételen, hogy amikor V. István beszáll a kocsiba egy papírtáska van nála, amikor viszont kiszáll, már nincs a kezében. A gyanú szerint ebben volt a több millió forint.

m1 híradó, hirado.hu
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A Parlamentben nyílt meg a Kurultaj
  Több mint 20 nemzet képviselőjének jelenlétében a Parlamentben nyílt meg a Bugacon pénteken kezdődő Kurultaj hagyományőrző rendezvény.
 • A háborúk felelősei
  Kizárt, hogy Putyin (elemzést érdemlő) „dühe” ne játszott volna szerepet a támadási parancs előzményeként. Ő az, aki bármit csinált, a közvéleményt befolyásolni képes nyugati médiában csak és kizárólag negatív jelzővel illették, miközben elnöksége alatt a korábban szétzilált Oroszország újfent katonai és gazdasági hatalom lett – fogalmaz Földi László.
 • Adócsalásba bukhat bele a német kancellár
  Arról ír az AFP francia hírügynökség a Hamburger Abendblatt című német lapra hivatkozva, hogy a „CumEx Files" elnevezésű, adócsalási botrány kapcsán az ügyészség már vizsgálja Olaf Scholz német szociáldemokrata (SPD) kancellár e-mailjet. Scholz 2015. január 1-től lebonyolított elektronikus levelezését nézik át.
MTI Hírfelhasználó