Nem lehet leállítani a Déli Áramlat megépítését
Egy ilyen hatalmas projektet nem lehet leállítani - mondta a Gazprom-Inveszt vezérigazgatója.
2013. december 6. 13:49

A Déli Áramlat gázvezeték olyan hatalmas projekt, amelyet, miután elindult, már nem lehet leállítani - mondta a Gazprom orosz energiaipari óriáscég befektetésekért felelős leányvállalatának vezetője csütörtökön Dél-Oroszországban, a Fekete-tenger partján fekvő Anapában.

Egy ilyen hatalmas projektet nem lehet leállítani - mondta a Gazprom-Inveszt vezérigazgatója az MTI tudósítójának kérdésére, hogy mennyiben befolyásolja a Déli Áramlat gázvezeték megépítését az Európai Unió minapi figyelmeztetése, miszerint az Oroszország és a Déli Áramlat által érintett EU-tagállamok közötti kétoldalú megállapodások ellentétesek az uniós joggal.

Mihail Levcsenko hozzátette, ő a Déli Áramlat gázvezetékhez kapcsolódó Déli Folyosó gázvezetékért felel, amelyet az Anapában lévő Russzkaja kompresszorállomás kapcsol össze a Déli Áramlattal. A kompresszorállomáson csütörtökön emelték a helyére az első, nagy teljesítményű aggregátort külföldi és orosz újságírók jelenlétében.

MTI
 • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
  Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
 • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
  Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
 • Trianon 100 - Gulyás: a magyar nemzet életben maradt
  A magyar nemzet az egyetlen, amely képes volt véghezvinni azt a csodát, hogy egy sikeres és befejezett gyilkossági kísérlet után és ellenére is életben maradt - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki online kormányinfón, a trianoni békeszerződés aláírásának századik évfordulóján.
 • Többször kellett bravúr a megmaradásunkhoz
  Fájdalmas, hogy Trianon után száz évvel változatlanul nagy magyar tömegek élnek idegen fennhatóság alatt. A magyar kormány ebben a helyzetben azt teszi következetesen, ami egyedül lehetséges: megerősíti a magyarság pozícióit a térségben – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Boross Péter.
 • Bayer Zsolt: Udvarhelytől Fiuméig
  „Marosvécsen, a kastély kőasztalánál pedig ott ül a fél magyar irodalom.”
MTI Hírfelhasználó