Nem lehet leállítani a Déli Áramlat megépítését
Egy ilyen hatalmas projektet nem lehet leállítani - mondta a Gazprom-Inveszt vezérigazgatója.
2013. december 6. 13:49

A Déli Áramlat gázvezeték olyan hatalmas projekt, amelyet, miután elindult, már nem lehet leállítani - mondta a Gazprom orosz energiaipari óriáscég befektetésekért felelős leányvállalatának vezetője csütörtökön Dél-Oroszországban, a Fekete-tenger partján fekvő Anapában.

Egy ilyen hatalmas projektet nem lehet leállítani - mondta a Gazprom-Inveszt vezérigazgatója az MTI tudósítójának kérdésére, hogy mennyiben befolyásolja a Déli Áramlat gázvezeték megépítését az Európai Unió minapi figyelmeztetése, miszerint az Oroszország és a Déli Áramlat által érintett EU-tagállamok közötti kétoldalú megállapodások ellentétesek az uniós joggal.

Mihail Levcsenko hozzátette, ő a Déli Áramlat gázvezetékhez kapcsolódó Déli Folyosó gázvezetékért felel, amelyet az Anapában lévő Russzkaja kompresszorállomás kapcsol össze a Déli Áramlattal. A kompresszorállomáson csütörtökön emelték a helyére az első, nagy teljesítményű aggregátort külföldi és orosz újságírók jelenlétében.

MTI
  • Elítélte a bíróság a Népszava kereszténygyalázását
    A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezető-helyettese másodfokon pert nyert a Népszava ellen. A bírósági indoklás szerint a lap a Jézust gúnyoló karikatúrája és szövege miatt megsértette a keresztény vallási közösséghez tartozásával összefüggésben érvényesített, emberi méltósághoz fűződő személyiségi jogát.
  • Baloldaliak is támogatják a kormány új intézkedéseit
    A kormányellenesek több mint kétharmada támogatja az Orbán Viktor által bejelentett intézkedéseket – derül ki a Real-PR 93 kutatásából. A 200 ezer forintos minimálbér bevezetésével értenek egyet a legtöbben a megkérdezettek közül, de a családi adó-visszatérítésnek is 80 százalékos a támogatottsága.
  • Orbán Viktor: Harminc éve szabadon
    A miniszterelnök a magyar függetlenség napja alkalmából elhangzott beszéde.
MTI Hírfelhasználó