Olli Rehn listavezető akar lenni
Indulni akar a jövő évi európai parlamenti választáson, amelyen egyúttal a liberálisok listavezetője szeretne lenni Olli Rehn.
2013. december 1. 09:51

A finn politikus, az Európai Unió gazdasági és pénzügyekért felelős biztosa szombaton egy közleményben jelentette be szándékát. „Kész vagyok arra, hogy jelöltessem magam a listavezetőségre. Hosszú ideje látok el európai közfeladatokat, és eltökélt vagyok, hogy tovább dolgozzak Európa megreformálásán és modernizálásán” – közölte Rehn, hozzátéve, hogy ehhez Európa-szerte erős támogatást kapott. Az európai liberálisok (ALDE) parlamenti frakcióját jelenleg Guy Verhofstadt volt belga kormányfő vezeti, aki belga sajtóhírek szerint jövőre újra pályázik majd a listavezetőségre, sőt az Európai Bizottság elnöki posztjára is szemet vetett. Rehnnek Verhofstadt mellett állítólag Anders Fogh Rasmussen dán NATO-főtitkárral is meg kell majd mérkőznie a jelöltségért.

Az ALDE 85 fős frakciójával a harmadik legnagyobb politikai erő az Európai Parlamentben a konzervatív néppárt és a szocialisták mögött. A liberális jelöltek december 18-áig jelentkezhetnek, az ALDE pedig február 1-jén nevezi meg listavezetőjét, aki egyben a párt jelöltje lesz a bizottság élére. Olli Rehn 2004 óta dolgozik az Európai Bizottságban, 2010-ig bővítési biztos volt, azóta pedig az EU gazdasági és pénzügyeiért felel.

-------------------------------

Matolcsy György csütörtökön szólította fel lemondásra Olli Rehnt, az Európai Bizottság gazdasági és monetáris ügyekért felelős alelnökét, mert szerinte hibázott, az EU pedig rossz gazdaságpolitikát folytatott, és nem megfelelően kezelte a válságot. Az EB szóvivője jelezte: Rehn nem mond le.

MNO - MTI
  • A szélsőbaloldal új fasizmusa
    József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
  • Kártérítést a hungarocídiumért
    Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
MTI Hírfelhasználó