Megrongálták Wass Albert XVII. kerületi szobrát
Önkényuralmi jelképet fújtak festékszóróval Wass Albert író XVII. kerületi szobrának talapzatára, a szobor arcát pedig feketére festették.
2013. november 27. 18:38

 Erről a Rákosmenti Erőforrás Bizottság elnöke tájékoztatta szerdán az MTI-t.

Dunai Mónika elmondta, hogy a rongálást szerda reggel vették észre és azonnal bejelentették a rendőrségen. Amellett, hogy a szobor arcát feketére festették, az emlékmű talapzatára fél méterszer fél méteres horogkeresztet fújtak - fejtette ki.

Hozzátette, hogy nemcsak a szobrot rongálták meg, hanem a Wass Albert nevét viselő tér utcanévtábláját is feketére festették.

Mint mondta, elítélik a közterületi rongálás minden formáját, a mostani esetet pedig különösen súlyosnak tartják az önkényuralmi jelkép használata miatt.

Az önkormányzat alkalmazottai civilekkel közösen lemosták a festéket, és a félelmet keltő esetre egy szál fehér rózsával válaszoltak, a virágot a szobor talapzatánál helyezték el.

A mintegy 180 centiméter magas szobrot öt éve, Rákoskert fennállásának 75. évfordulóján állították közadakozásból, civil kezdeményezésre.

MTI
  • A gyurcsányi „semmi”
    „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
MTI Hírfelhasználó