Hazaárulással vádolják Musarrafot
A volt pakisztáni elnöknek különbíróság elé kell állnia. Akár halálra is ítélhetik.
2013. november 19. 11:29

Elrendelte Pakisztánban a legfelsőbb bíróság egy eseti bíróság létrehozását annak megvizsgálására, hogy Pervez Musarraf volt elnök bűnös-e hazaárulásban.

Keddi sajtójelentések szerint a bírák befogadták a kormány hivatalos folyamodványát, amelyben az említett súlyos vétség elkövetésével vádolják Musarrafot, aki államcsínnyel került hatalomra 1999-ben, és közel tíz évig irányította az országot.

A volt elnököt - aki ellen több más büntetőper is folyik, de néhány napja szabadlábon védekezhet - az alkotmány rendelkezéseinek 2007-es felfüggesztése miatt vádolják hazaárulással, és akár halálbüntetést is kiszabhatnak rá.

MTI nyomán
  • Oltóanyag még nincs, de a lakossági igény hamarosan jelezhető
    Müller Cecília közölte: a lakossági igényfelmérés információkkal szolgál az oltóhelyek pontos megtervezéséhez. "Sokféle forgatókönyvünk van attól is függően, milyen típusú vakcina érkezik az országba" - hangoztatta.
  • KDNP-képviselő: Politizálás a lovagkirály bűvkörében
    Portrébeszélgetés Móring József Attila kereszténydemokrata politikussal: A liberális, nemzetek nélküli társadalom hívei összehangolt támadást indítottak a nemzeti, konzervatív berendezkedésű országok ellen és a hazai ellenzék beállt ebbe a kórusba. Semmi nem számít nekik, csak a hatalom megszerzése. Semmi nem szent, még a vírushelyzetet is politikai haszonszerzésre használják. Hamis videók, álhírek látnak napvilágot sorra.
  • Kovács Zoltán: az EU-nak új alapjavaslattal kell előállnia
    Magyarország nem változtatott álláspontján nyár óta, az mindvégig "egyértelmű, nyilvánvaló és őszinte" volt. "Az európai intézmények, a parlament, a bizottság és a német soros elnökség választott azóta egy más utat. Nem Magyarországot kell hibáztatni."
MTI Hírfelhasználó