Fidesz: az MSZP hazugságot hazugságra halmoz
Öt hete pattant ki a bajai videohamisítási ügy, azóta várja a Fidesz, hogy a baloldal tiszta vizet öntsön a pohárba.
2013. november 17. 15:24

Ezt mondta Selmeczi Gabriella, a párt szóvivője vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón.

Hozzátette: noha ilyen súlyos botrányban elkerülhetetlen lenne a tisztázás, a baloldal, főként az MSZP, azóta hazugságot hazugságra halmoz.

 A Fidesz szóvivője szerint egy újabb bizonyíték került elő, amely szerint a hamisított videofelvételt az MSZP-hez eljuttató Károlyi Attila az ellenzéki párt tagja, pedig ezt a szocialisták eddig cáfolták.

Selmeczi Gabriella egy hírportálra hivatkozva számolt be arról, hogy egy tavalyi MSZP-s jegyzőkönyv szerint az ellenzéki párt sporttagozatának akkori ülésén részt vett Károlyi Attila. A kormánypárti politikus szerint a szocialisták lezártnak tekintik az ügyet, pedig a választás rendje elleni, példa nélkül álló durva támadásról van szó.

Megjegyezte: még Lendvai Ildikó egykori MSZP-elnök is balekoknak nevezte az ügyben érintetteket.

Ám ez a minősítés nem mentesíti őket a felelősség alól, a szocialisták a mai napig adósak az igazsággal, a válaszokkal és a felelősség megállapításával - mutatott rá.

Elmondása szerint a Fidesz több kérdésre is választ vár a szocialistáktól, így például: tudtak-e a videóról még annak elkészülte előtt, miért épp az MSZP székházába került a felvétel, kitől és miért kapott felhatalmazást erre Károlyi Attila, és tartanak-e oktató előadásokat ebből a filmből az ellenzéki pártnál.

Selmeczi Gabriella jelezte: a Demokratikus Koalíció és a párt elnöke, Gyurcsány Ferenc is adós a bajai hamisítási ügyben játszott szerepének tisztázásával.

A Fidesz szóvivője a Horthy Miklós budapesti bevonulásának 94. évfordulójára szervezett felvonulással kapcsolatban azt mondta, hogy a volt kormányzó munkásságát történészeknek kell megítélniük. 

MTI
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó