Régen volt jó!?
Sokunkra jellemző, hogy a „van”-nál több kell, meg hogy jobbak voltak a fiatalkori éveink. Feledékenyek vagyunk!
2013. november 17. 10:26

Nem számítok tömeges egyetértésre egy sikerpropaganda-jellegű felsorolással. „Jobb-” és „baloldali” gazdasági elemzők gyakran mondják, hogy év(tized)ek óta nem javult az életszínvonalunk. Az meg – teljes joggal – sokunkra jellemző, hogy a „van”-nál több kell, meg hogy jobbak voltak a fiatalkori éveink. Feledékenyek vagyunk!

Nem emlékszünk, hogy a krónikus hiányról vastag könyvet írhattak? Hogy például karácsony környékén annak jutott narancs vagy banán, akinek időben szólt valaki, vagy például egy autóalkatrészért mehettünk az ország másik végébe?

És ma hányan nem élnének az egészségügy fejlődése, pl. a CT vizsgálatok vagy koszorúér-tágítás nélkül? Vagy gondoljunk csak a műtétek és kezelések „kényelmesebbé” válására.

Régen jobb volt? Adjunk le 10 millió mobil telefont, a GPS-eket, minden számítógépet az internettel együtt, legyen kevesebb és környezetszennyezőbb autó, bontsuk le az autópályákat és a kerékpárutakat, felejtsük el a klímákat és légzsákokat, legyen egyetlen fekete-fehér tv-adó, legyen nagy ünnep egy háztartási gép beszerzése, fűtsünk szénnel, járjon a többség vödörrel a kutakra! Ne legyen papírzsebkendő és eldobható pelenka!

Legyen kevesebb fürdő, sportcsarnok, horgásztó, színház, hangversenyterem, múzeum, faluház! Csak veszélyek árán lehessen az egyetlen politikai iránytól eltérő véleményeket közzétenni! Zárjuk a hajléktalanokat „közveszélyes munkakerülésért” börtönbe! (Ezt még talán egyesek támogatnák is.)

Szüntessük meg a szabad szombatot! A sok új pláza, étterem és cukrászda vendégeit inkább a kommunista szombatokra szoktassuk! Legyen ritka kegy egy nyugati útlevél megadása és ismét rettegni kelljen a vámvizsgálattól!

Ugye milyen sok pénzt meg lehetne takarítani? A felsorolt változások többsége természetesen valóban kellett, de valljuk be, hogy a korabeli igényeink és elképzeléseink el se jutottak a mai lehetőségekhez.

Csak ennyit akartam mondani.

- nemelek -
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • „Késelés történt, agyonlőtték a gyanúsítottat”
  A „politikai korrektség” pszichoterrorja hatott. Egy újságíró agya áldozatul esett: meghibbant attól a megfeleléskényszertől, amelyet környezete kialakított benne. Nem merte leírni azt, hogy a tettes, a bűnöző, a terrorista.
 • Semjén: Mindszenty József életpéldája erkölcsi iránytű
  Mindszenty József hercegprímás, szent életű és vértanúsorsú bíboros életpéldája erkölcsi iránytű volt életében és napjainkban is az - hangoztatta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön Zalaegerszegen, a Göcseji Múzeum új épületszárnyának alapkőletételi ünnepségén.
 • Áder: jól kezeltük a járványt
  Magyarország és Szlovénia a lakosságszámához viszonyítva a legjobban teljesítők közé tartozik az Európai Unióban a koronavírus-járvány kezelésében, mind a megbetegedések, mind az elhalálozások alacsony száma alapján - mondta Áder János köztársasági elnök csütörtökön Budapesten.
 • A demokraták nagy novemberi szocialista forradalmat álmodnak
  Szocialista forradalomra készül a Demokrata Párt, írja új könyvében a jobboldali Breitbart szerkesztője. Joel Pollak szerint az utcai zavargások csak az első lépései annak a folyamatnak, amivel Trump ellenzéke magához ragadná a hatalmat.
MTI Hírfelhasználó