Régen volt jó!?
Sokunkra jellemző, hogy a „van”-nál több kell, meg hogy jobbak voltak a fiatalkori éveink. Feledékenyek vagyunk!
2013. november 17. 10:26

Nem számítok tömeges egyetértésre egy sikerpropaganda-jellegű felsorolással. „Jobb-” és „baloldali” gazdasági elemzők gyakran mondják, hogy év(tized)ek óta nem javult az életszínvonalunk. Az meg – teljes joggal – sokunkra jellemző, hogy a „van”-nál több kell, meg hogy jobbak voltak a fiatalkori éveink. Feledékenyek vagyunk!

Nem emlékszünk, hogy a krónikus hiányról vastag könyvet írhattak? Hogy például karácsony környékén annak jutott narancs vagy banán, akinek időben szólt valaki, vagy például egy autóalkatrészért mehettünk az ország másik végébe?

És ma hányan nem élnének az egészségügy fejlődése, pl. a CT vizsgálatok vagy koszorúér-tágítás nélkül? Vagy gondoljunk csak a műtétek és kezelések „kényelmesebbé” válására.

Régen jobb volt? Adjunk le 10 millió mobil telefont, a GPS-eket, minden számítógépet az internettel együtt, legyen kevesebb és környezetszennyezőbb autó, bontsuk le az autópályákat és a kerékpárutakat, felejtsük el a klímákat és légzsákokat, legyen egyetlen fekete-fehér tv-adó, legyen nagy ünnep egy háztartási gép beszerzése, fűtsünk szénnel, járjon a többség vödörrel a kutakra! Ne legyen papírzsebkendő és eldobható pelenka!

Legyen kevesebb fürdő, sportcsarnok, horgásztó, színház, hangversenyterem, múzeum, faluház! Csak veszélyek árán lehessen az egyetlen politikai iránytól eltérő véleményeket közzétenni! Zárjuk a hajléktalanokat „közveszélyes munkakerülésért” börtönbe! (Ezt még talán egyesek támogatnák is.)

Szüntessük meg a szabad szombatot! A sok új pláza, étterem és cukrászda vendégeit inkább a kommunista szombatokra szoktassuk! Legyen ritka kegy egy nyugati útlevél megadása és ismét rettegni kelljen a vámvizsgálattól!

Ugye milyen sok pénzt meg lehetne takarítani? A felsorolt változások többsége természetesen valóban kellett, de valljuk be, hogy a korabeli igényeink és elképzeléseink el se jutottak a mai lehetőségekhez.

Csak ennyit akartam mondani.

- nemelek -
 • A gyurcsányi „semmi”
  „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
 • Együtt újra sikerülni fog
  A Magyar Nemzetnek írt cikkében Orbán Viktor – egyebek mellett – a liberálisok módszereiről, a kereszténydemokrácia jövőjéről, valamint a soron következő választásról is szót ejt.
 • Megkezdi őszi ülésszakát a parlament
  Az Országgyűlés ma kezdi meg őszi ülésszakát. A képviselők összesen két órában tehetnek fel azonnali kérdéseket a kormány tagjainak.
 • Kilencszáz alá csökkent a napi új fertőzöttek száma
  876 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 18 866 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 3 krónikus beteg, így az elhunytak száma 686 főre emelkedett, 4401-en pedig már meggyógyultak.
MTI Hírfelhasználó