Kimentették a Fülöp-szigeteken rekedt magyart
Péntek kora reggel helikopterrel menekítette ki Biliran-sziget Naval településéről D. Gábort és feleségét Pavelcze László, a Baptista Szeretetszolgálat vészhelyzet-kezelési igazgatója - áll a szeretetszolgálat közleményében.
2013. november 15. 08:45

Közölték: a korábban megbeszélt koordináták alapján, némi keresés után, rátaláltak a magyar fiatalemberre, aki már nagyon várta a segítséget. Mielőbb szerették volna elhagyni a szigetet – különösen azóta, hogy nem messze tőlük egy zsák rizsért megöltek egy embert. A férfi és felesége a körülményekhez képest jól vannak, de a fiatalember úgy érezte, hogy európaiként az adott körülmények között egyre kevésbé van biztonságban a katasztrófa sújtotta szigeten. Helyi idő szerint 8.45-kor érkeztek meg Cebura. Innen továbbrepülnek Manilába, és a szükséges papírok beszerzését követően szombaton már Magyarországra utaznak - jelentették be.

Taclobanban tovább folyik a túlélő gyerekek között végzett munka. A helyi baptista partnerekkel közösen Tacloban városában egy bentlakásos óvodát, Cebun pedig egy gyermekotthont hoz létre a Baptista Szeretetszolgálat.

A túlélő gyermekek megsegítésére meghirdetett Fogadj örökbe! támogatási programba továbbra is várják olyan magyar támogatókat jelentkezését, akik vállalják, hogy egy éven keresztül havi 3000 Ft-tal segítik egy fülöp-szigeteki kisgyermek ellátását. A programról bővebb információk a www.fogadjorokbe.hu címen találhatók.

MTI
  • Így működik a Városházán a jutalékos rendszer
    Elemzők úgy látják: maffiaszerű módszerekkel osztják vissza a pénzeket a Városházán. Az elmúlt hetekben egymás után láttak napvilágot az újabb részletek.
  • Nincs klímavészhelyzet
    Clintel.org: Nincs klímavészhelyzet. Nincs tehát ok pánikra és ijesztgetésre. Erőteljesen ellenezzük a „2050-ig nettó nulla CO2” stratégiát, mert káros és irreális. A csökkentés (mitigáció) helyett az alkalmazkodás (adaptáció) részesítendő előnyben; az adaptáció az okoktól függetlenül mindenkor működőképes.
  • Az EU-ban egy szűk kör kezében van a valódi hatalom
    „Az európai intézmények működése a gyakorlatban meglehetősen különbözik attól, amit a szerződésekben vagy a könyvekben olvashatunk" - jelentette ki Trócsányi László. Rámutatott, hogy az Európa Parlamentben elvileg ugyan minden tagállam egyenlő, de . "a valódi hatalom egy szűk kör kezében van", s a döntések meghozatala "zárt ajtók mögött történik".
MTI Hírfelhasználó