KDNP: 4 százalékkal többet ér a magyar emberek bére
Átlagban több mint 4 százalékkal többet ér a magyar emberek bére az egy évvel ezelőttihez képest - értékelte a KDNP az inflációs adatokat.
2013. november 12. 17:23

A Központi Statisztikai Hivatal közölte, hogy októberben 0,9 százalékos volt az éves infláció, a fogyasztói árak az előző hónaphoz képest átlagosan 0,3 százalékkal csökkentek. Legutóbb 1974 februárjában volt ennél alacsonyabb az éves infláció, a mutató értéke akkor 0,6 százalék volt. A kisebbik kormánypárt reagálásában kiemelte: a 0,9 százalékos rekordinfláció fényesen bizonyítja, hogy a gazdaságpolitika jó úton jár, csökkenteni tudja a megélhetési költségeket, másfelől a bérek és a nyugdíjak emelésével gondoskodik a jövedelmek értékének növeléséről.

Hozzátették: a KDNP kiemelten fontosnak tartja, hogy az átlagbér és annak reálértéke úgy növekedett, hogy 200 ezer ember közfoglalkoztatása, illetve számos közalkalmazotti csoport: tanárok, orvosok, ápolók és utóbb a védőnők anyagi helyzete javult jelentős mértékben.

A rekordmértékű reálbér növekedés lehetőséget ad a magyar családoknak mind hiteleik könnyebb törlesztésére, mind fogyasztásra vagy éppen megtakarításra. A KDNP azt várja, hogy a rezsicsökkentések további hatása még nagyobb reálbér növekedést jelent majd 2014-re - jelezték. 

MTI
  • A Demokrácia Védvonal
    A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
  • Mikulássapkás hazugság
    Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
MTI Hírfelhasználó