KDNP: 4 százalékkal többet ér a magyar emberek bére
Átlagban több mint 4 százalékkal többet ér a magyar emberek bére az egy évvel ezelőttihez képest - értékelte a KDNP az inflációs adatokat.
2013. november 12. 17:23

A Központi Statisztikai Hivatal közölte, hogy októberben 0,9 százalékos volt az éves infláció, a fogyasztói árak az előző hónaphoz képest átlagosan 0,3 százalékkal csökkentek. Legutóbb 1974 februárjában volt ennél alacsonyabb az éves infláció, a mutató értéke akkor 0,6 százalék volt. A kisebbik kormánypárt reagálásában kiemelte: a 0,9 százalékos rekordinfláció fényesen bizonyítja, hogy a gazdaságpolitika jó úton jár, csökkenteni tudja a megélhetési költségeket, másfelől a bérek és a nyugdíjak emelésével gondoskodik a jövedelmek értékének növeléséről.

Hozzátették: a KDNP kiemelten fontosnak tartja, hogy az átlagbér és annak reálértéke úgy növekedett, hogy 200 ezer ember közfoglalkoztatása, illetve számos közalkalmazotti csoport: tanárok, orvosok, ápolók és utóbb a védőnők anyagi helyzete javult jelentős mértékben.

A rekordmértékű reálbér növekedés lehetőséget ad a magyar családoknak mind hiteleik könnyebb törlesztésére, mind fogyasztásra vagy éppen megtakarításra. A KDNP azt várja, hogy a rezsicsökkentések további hatása még nagyobb reálbér növekedést jelent majd 2014-re - jelezték. 

MTI
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó