Madárbarátok könyve - ideális karácsonyi ajándék mindennapi használatra!
A Cser Kiadó gondozásában november közepén megjelenő: 15 fejezetet és 83 alfejezetet, 428 színes fotót és 80 madárhatározó grafikát is tartalmazó könyv célja, hogy az érdeklődők számára gyakorlati segítséget nyújtson a mindennapi madárvédelmi és környezeti nevelési munkában.
2013. november 6. 12:52

A kor igényeihez alkalmazkodva külön nagy fejezetekben kaptak helyet a fecskék és a fehér gólya védelmét segítő megoldások, melyek használatával a lakosság nélkülözhetetlen segítséget tud nyújtani ezeknek a fajoknak a megőrzésében is.

A könyvet az MME bolt árusítja, illetve a XIII. Tatai Vadlúd Sokadalmon (az egyesület standján) is beszerezhető lesz, ahol a szerzővel is lehet majd találkozni.

 

A könyv tartalomjegyzéke (a 83 alfejezetek nélkül)

Növények a madárbarát kertben
Madáretetés
Odúk, költőládák, fészektálcák és műfészkek
Itató és porfürdő
Fecskevédelem
Fehér gólyáink védelme
Más állatcsoportok védelme
A lakótelep előnyei
Fotózás, videózás, madármegfigyelés a kertben
Környezeti nevelési és turizmusfejlesztési lehetőségek
Madárproblémák - problémás madarak
Madárvédelem egész évben
A lakott területeken előforduló leggyakoribb madárfajok határozója
Nézzük meg videón is!
Csatlakozzon Ön is a Madárbarát kert programhoz! 

http://mme.hu/component/content/article/15-legfrissebb-hirek/2232-megjelent-a-madarbaratok-konyve-idealis-karacsonyi-ajandek-mindennapi-hasznalatra.html

mme.hu
  • Putyin téved, a liberalizmus nem elavult, hanem...
    Az úgynevezett „liberalizmus” ma is világhatalomra törekszik, éppúgy, ahogy egykor a világ egyhatodát uraló kommunizmus. Ebben is hasonlít egymásra a „liberalizmus” és a kommunizmus.
  • Az állam a legrosszabb tulajdonos...
    „Az állam a legrosszabb tulajdonos” – ismételgette mantraként számos külföldről megfizetett – fölbérelt – politikus a kilencvenes években. Sokan bedőltek nekik, mert ez a külföldi propagandaközpontban megfogalmazott mondat nagyon hatásos volt. Négy évtizednyi kommunista uralom után jól hangzott.
MTI Hírfelhasználó