Jön Peter Gabriel
25 év dalait adja majd elő eredeti csapatával a májusi budapesti koncerten.
2013. november 5. 11:15

Folytatódik Peter Gabriel Back To Front elnevezésű világkörüli turnéja, amelynek keretében 2014. május 6-án a Papp László Budapest Sportarénában lép fel a brit zenész - tájékoztatta a szervező LiveNation.

Peter Gabriel zene mérföldkőként számon tartott So című albuma 25 évvel ezelőtt jelent meg. A zenész az évfordulót egy díszdobozos szett mellett a Back to Front elnevezésű turnéval ünnepli, amelynek állomásai közé immár Budapest is bekerült.

"A show, amellett hogy Peter Gabriel illusztris munkásságának 25 évvel ezelőtt megjelent gyöngyszemét mutatja be teljes egészében, visszahozza az első turnék hangulatát az eredeti zenekartagok részvételével" - olvasható a közleményben.

Az Egyesült Államokban indult koncertkörút halmozza az elismerő kritikákat, a Back To Front keretein belül újra összeállt az eredeti csapat, az énekest ismét a basszusgitáros Tony Levin, a gitáros David Rhodes, a billentyűs David Sancious és a dobos Manu Katche kíséri.

Peter Gabriel So című albuma 1986-ban jelent meg, a korszak meghatározó albuma lett, díjak sokaságát zsebelte be, milliós eladási számokat hozott olyan slágerekkel, mint a Sledgehammer, a Don't Give Up Kate Bushsal, a Say Anything vagy az In Your Eyes.

A május 6-i budapesti előadásra először a hivatalos rajongói klub tagjai válthatnak belépőt november 6-án reggel 8 és november 8-án reggel 8 óra között a https://petergabriel.com oldalon keresztül.

November 8-án 10 órától már bárki válthat jegyet a www.livenation.hu oldalon keresztül, valamint a Ticketpro országos hálózatában.

hir24
  • Szlávik: bár jók az oltási adatok, a védekezést nem lehet elengedni
    Bár az oltási adatok rendkívül kedvezőek, de ez nem azt jelenti, hogy a védekezést "el kell engednünk"; a brit vírusmutáns jobban terjed a fiatalabbak körében is, így a maszkhasználatra, a távolságtartásra és az egymás iránti figyelemre továbbra is, akár még egy jó ideig szükség lesz - figyelmeztetett a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője szombaton a közmédiának adott interjújában.
  • Bayer Zsolt: Tusk a Katynban
    Donald Tusk remek fizetéséért bárkit bármivel megrágalmaz, minden birodalmi gazemberséghez lelkesen asszisztál, és hazudik.
  • Novák Katalin: Komoly jobboldali erő a láthatáron
    A Fidesz külkapcsolatokért felelős alelnöke elmondta, pártjuk egyelőre élvezi a nagyobb mozgásteret és szabadságot jelentő függetlenséget.
MTI Hírfelhasználó