Svéd diplomáciai gesztus hazánknak
Jól időzített a svéd külügyminisztérium protokoll osztálya az új magyar nagykövet bemutatásakor Stockholmban.
2013. október 23. 16:10

Pozitív gesztusként értékelhető a külügyminisztérium döntése, hogy az új magyar nagykövet megbízólevelének átadását a svéd királynak éppen arra a napra tűzte ki, amikor Magyarországon az 1956-os forradalom és szabadságharcra emlékeznek.

Október 23-án délelőtt a stockholmi Királyi Palotában az ilyen alkalmakkor megszokott ünnepélyes keretek között adta át megbízólevelét XVI. Károly Gusztáv királynak hazánk új svédországi nagykövete, Makkay Lilla. Magyarország most először delegál hölgyet az északi királyságba, amely élén jár a nők közéleti szerepvállalásának erősítésében. Az új nagykövet szakmai karrierjének túlnyomó részét, 21 évet, a Külügyminisztérium munkatársaként töltötte, korábban sajtó- és kulturális attaséként szolgált Svédországban, beszéli az ország nyelvét.

PPM Stockholm
  • Demokráciaexport után iszlámexport várható világszerte
    Dinamikus Egyesült Államokra lenne szükség. Ehhez képest a jelenlegi elnök csupán egy videóüzenetben emlékezett meg a húsz évvel ezelőtti tragédiáról. Mert így nem veszítette el a beszéd fonalát. Nem tévesztette össze az országokat. Vagy ne adj Isten, nem aludt el.
  • Átadták az újjáépült Lovardát a budai Várban
    Ünnepélyes keretek között átadták az újjáépült Lovardát a Budavári Palotanegyedben pénteken, a kulturális örökség napjai rendezvénysorozat országos megnyitóján, amelyen bejelentették a szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékének új elemeit is.
  • Tehetséggel, akarattal és hittel sikeres lesz az újrakezdés
    Ésszel, tehetséggel, akarattal és hittel "nemcsak a járványt győzzük le, de az újrakezdés sikere sem marad el" - hangoztatta a köztársasági elnök pénteken Budapesten, amikor a Sándor-palotában fogadta a Magyarország Barátai Alapítvány tagjait.
MTI Hírfelhasználó