A jövő héten 25 fok is lehet
A jövő héten az éjszakai, hajnali órákban többször ködös, párás lesz a levegő, időnként esőre is számítani lehet, de napközben meleg idő várható, október 23-án akár 26 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérséklet.
2013. október 20. 18:25

Derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn északon többnyire erősen felhős vagy borult, délen változóan felhős lesz az ég. Az északi megyékben helyenként tartósan párás marad a levegő. Délen elszórtan alakul ki eső, zápor, egy-egy zivatar sem kizárt. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire 8 és 14 fok között, északkeleten 8 fok alatt valószínű. A legmagasabb hőmérséklet általában 18 és 24, északon, északkeleten 15 és 17 fok között valószínű.

Kedden általában felhős vagy erősen felhős idő várható, délnyugaton, délen azonban több-kevesebb napsütés is várható. Több helyen fordulhat elő eső, zápor. Egy-egy zivatar is lehet. A szél időnként megélénkül, északnyugaton meg is erősödhet. Éjszaka foltokban párássá válik a levegő, köd képződik. A leghidegebb órákban 7 és 13 fok között alakul a hőmérséklet. A maximumok általában 19 és 24 fok között alakulnak, de északkeleten csak 16-18 fok valószínű.

Szerdán, október 23-án északkeleten erősen felhős, párás, reggel foltokban ködös idő lesz. Másutt változóan felhős lesz az ég, több órára is kisüthet a nap. Északkeleten helyenként még várható eső, zápor. A szél megélénkülhet, nyugaton meg is erősödhet. A minimumhőmérséklet 9 és 14 fok között alakul, napközben 19-26 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön többnyire felhős lesz az ég, és az Alföldet leszámítva több helyen lehet számítani esőre, záporra. Egy-egy zivatar is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet 9 és 15, a legmagasabb hőmérséklet 18 és 23 fok között alakul.

Pénteken reggelre több helyen párássá válik a levegő, köd is képződik, amely a délelőtti órákra a legtöbb helyen feloszlik, és az ország nagyobb részén napos idő lesz, északkeleten maradhat felhős az ég. Csapadék nem valószínű. A minimumhőmérséklet 8 és 13, a nappali csúcshőmérséklet 19 és 24 fok között alakul.

Szombaton helyenként erősen felhős, párás, másutt kissé felhős, napos lesz az idő. Reggel, délelőtt ködfoltokra, ködszitálásra is számítani lehet. A leghidegebb órákban 7 és 12 fok várható. Nappal 19-24 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, és elszórtan eső, zápor, néhol egy-egy zivatar is lehet. Az északnyugatira, északira forduló szél megélénkülhet, nyugaton meg is erősödhet. A minimumhőmérséklet 7 és 12 fok között valószínű, a nappali maximumok várhatóan 15 és 20 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

MTI nyomán
MTI Hírfelhasználó