Minden magyar képviselőnek kötelessége támogatni Budapest pályázatát
„Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy Rui Tavares és Göncz Kinga ismételten a magyar kormányt támadta ebben a Magyarország érdekeit érintő vitában” - hangsúlyozta Gál Kinga.
2013. október 17. 12:45

Ezt az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságának (LIBE) csütörtöki ülését követően mondta Brüsszelben, miután a Tanács egyhangúlag döntött arról, hogy Budapestet javasolja az Európai Rendőrakadémia (CEPOL) székhelyének.

„Az Európai Rendőrakadémia székhelye intézményközi vitává vált, amelyben rendezni kell a Tanács és az EP jogosítványait. Hiszen még olyan nem volt, hogy az EP döntötte volna el melyik ügynökségei székhelypályázata jobb, vagy kevésbé az. A Tanács döntésének legitimitása a budapesti székhelyet illetően nem megkérdőjelezhető, a magyar pályázat egyértelműen a legjobb volt, ezért is lehetett egyhangú döntés a Tanácsban” - mondta el Gál Kinga a vitában.

Ugyanakkor senki nem hazudtolta meg önmagát a mai ülésen, mind Rui Tavares, mind pedig Göncz Kinga felhasználta az intézmény-elhelyezési kérdést arra, hogy rúgjon egyet Magyarország kormányába. Rui Tavares, aki néhány napja levélben igyekezett megfúrni Budapest pályázatát, az ülésen a magyar kormány demokrácia iránti elkötelezettségét szabta feltételül a CEPOL magyarországi elhelyezésének.

Felháborító, hogy az a Göncz Kinga, akinek minisztersége idején a rendőrség brutálisan rátámadt a békésen ünneplő emberekre, azzal nyugtatja képviselőtársait, hogy mire a CEPOL Budapestre kerül, már egy új kormány lesz Magyarországon, amely jobban tiszteletben tartja majd a demokráciát és a jogállamiságot.

„Magyarország érdeke, hogy a CEPOL Budapesten legyen, a magyar fél nyújtotta be a legjobb ajánlatot, ezért pártállástól függetlenül minden magyar képviselőnek kötelessége aktívan támogatni a pályázatot, és ezt várjuk a szocialistáktól is” - nyomatékosította Gál Kinga.

EPP-HungarianPress
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Déli határunkon tűzharcok folytak, sérültek is vannak
  Bűnözők folytattak katonai jellegű akciót hazánk ellen a déli határon: tűzharc zajlott, sérültjeink is vannak. Brüsszel süketnek és vaknak tetteti magát – derült ki Bakondi György rádiónyilatkozatából.
 • Szent Miklós Napok
  Szent Miklós ünnepe, és egyben a nevét viselő templom búcsúja jövő keddre esik, és ez zárja az idei Szent Miklós Napok programsorozatot Gyergyószentmiklóson, amely rendezvény szombattól kínál élményeket minden korosztálynak.
 • Magyarország 365 fotópályázat – díjazottak
  Kihirdették csütörtökön Budapesten az idei Magyarország 365 fotópályázat díjazottjait. A neves szakemberekből álló zsűritől 16 pályázó kapott elismerést.
MTI Hírfelhasználó