A Fideszé a mandátum Baján
A fideszes Kovács Csabára 138-an, míg Teket Melindára, az MSZP, az Együtt - A Korszakváltók Pártja és a Demokratikus Koalíció közös jelöltjére 69-en voksoltak.
2013. október 13. 20:17

A Fidesz jelöltje, Kovács Csaba nyerte meg Baján a megismételt szavazóköri és - szavazati előnyével - az egyéni választókerületi önkormányzati képviselő-választást is.  Ezt közölte Zsigó Róbert (Fidesz) polgármester vasárnap este az előzetes eredmény kihirdetése előtt.

Zsigó Róbert egy rövid közleményt is kiadott: "Baja immár másodszor is világosan megüzente, hogy nem kér a bukott baloldalból, se együtt, se külön-külön. A Fidesz köszönetet mond a választáson másodszor is megjelent választóknak, akik bizalmukat adták a további munkához. A bukott baloldalnak tudomásul kell vennie a vereségét."

Több mint 47 százalékos volt a szavazói részvétel a megismételt időközi önkormányzati képviselő-választáson - közölték nem sokkal az urnazárás előtt újságírókkal a szavazókörben. A nem hivatalos adat azt jelenti, hogy lényegesen többen mentek el szavazni, mint 3 héttel ezelőtt. Baján a 3-as számú választókerületben a 2010-es önkormányzati választáson 31,6 százalékos, míg a három hete, szeptember 22-én tartott időközi önkormányzati választáson 34 százalékos volt a részvétel. A bajai 32-es szavazókörben azért tartottak megismételt szavazást, mert a Kecskeméti Törvényszék megállapítása szerint kampánycsendsértés történt a szeptember 22-én megtartott időközi önkormányzati választáson.

MTI
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó