Már megint a nyugdíjasok...
A magasabb nyugdíjakat jobban csökkentené, amivel egy „bolsevista csajkarendszert” alakítana ki a nyugdíjasok körében.
2013. október 9. 14:51

Egy Kiss Zoltán nevű „blogger” ismételten teret kapott az ATV október 4.-i Start Plusz műsorában, hogy nyugdíjakkal kapcsolatos bugyuta nyugdíjfóbiás nézeteinek hangot adjon. A radikális nyugdíjcsökkentésért harcoló „blogger” már másodszor kapott lehetőséget az ATV műsorában anélkül, hogy nyugdíjas érdekvédelmi szervezetek, pártok, dilettáns elképzeléseire reagálhattak volna.

A nyugdíjasok Országos Szövetsége állítása szerint már megkereste az ATV -t, hogy a „blogger” korábbi Start Plusz műsorban történő „szereplésére” reagálhassanak, de eddig nem kaptak rá lehetőséget, míg ez a semmiből előtűnt önjelölt „nyugdíjszakértő színekben tetszelgő” „blogger” már második alkalommal kapott lehetőséget bicskanyitogató, nyugdíjasokkal szembeni hangulatkeltő nézetei terjesztéséhez. Úgy viselkedik mint aki egy látomás révén megvilágosodott, és élete fő feladatának kell tekintenie az életüket ledolgozó nyugdíjasok hatályos törvények alapján megállapított juttatásainak radikális csökkentését, illetve elvételét.

Azzal hogy az ATV ellenvélemények meghallgatása nélkül teret enged a „blogger” ostoba nézeteinek hangoztatására, akarva akaratlan hozzájárul a generációk közti békétlenség szításához. Például meghívhatná a Fidesz nyugdíjügyben illetékes szakpolitikusait, akár az Idősügyi Tanácsot is, szembesítve véleményüket a „bloggerrel”, aki nem fogadja el a kormány állítását, hogy intézkedéseivel a nyugdíjrendszert megmentette, és hosszútávon fenntarthatóvá és kiszámíthatóvá
tette. Arról nem is beszélve, hogy figyelmen kívül hagyja a „blogger” azt a körülményt, hogy Magyarország jobban teljesít és nőtt a foglalkoztatás is!

Akkor meg miről beszél ez a „blogger” egyáltalán? Tegyük fel, hogy nem hisz a kormány állításának, de az akkor is érthetetlen miért pont a nyugdíjasok biztosítási alapon járó juttatásait akarja igazságtalanul és jogtalanul csökkenteni amiért a hatályos törvények szerint már megdolgoztak. Munkaalapú társadalomban munka és befizetés alapú nyugdíj jár. Lázálmos képzelgéseivel a munkaalapú társadalom alapjait akarja felrúgni, szétzilálni. Vajon miként változna
az aktív dolgozók befizetési morálja ha azt látnák, hogy semmi garancia sincs arra, hogy idővel megkapják majd azt amiért megdolgoztak... A nyugdíj az nem babaruha amivel játszani lehet!

Ilyen végtelenül buta és gonosz javaslatok csak olyanok fejében születhetnek meg, akiknek semmilyen problémamegoldó képességük nincs, képtelenek a jelen és a jövő vélt vagy valós problémáival megküzdeni, és kizárólag csak mások tulajdonának elvételében találják a megoldást.

Valószínűleg azzal sincs tisztában a „blogger”, hogy a nyugdíj az nem szociális juttatás, de még csak nem is segély, hanem biztosítási jogviszony alapján, hatályos törvények szerint megállapított juttatás. Nincsen semmi joga ahhoz, hogy mások pénztárcájában kotorásszon, mert könnyen ráüthetnek a kezére.

„Briliáns” ötletei, hogy azonnal el kell törölni minden 65 éves kor alatti nyugdíjat, minden kedvezményt egy tollvonással, és éves szinten átlagosan három havi járandósággal csökkenteni kell a nyugdíjakat, nem igényelnek különösebb kommentárt és önmagukért beszélnek. A magasabb nyugdíjakat jobban csökkentené, amivel egy „bolsevista csajkarendszert” alakítana ki a nyugdíjasok körében.

A mai magas közterhekről prédikál, miközben a mai nyugdíjasok jóval magasabb közterheket (akár 50% feletti szja-t) fizettek annak idején mint amit jelenleg kell, és ma ráadásul nagyon sokan egyáltalán nem tesznek eleget befizetési kötelezettségeiknek, míg mások kevesebbet fizetnek az előírtnál, jelentősen megrövidítve ezzel az állam és nyugdíjkasszát. A 16%-os adókulcs bevezetése amivel talán neki is több marad a zsebében, eszébe sem jut.

Amennyiben sikerülne nyugdíjasfóbiáját leküzdenie, talán eszébe jutnának ötletek arra is, hogy lehetne a szürke és fekete gazdaságot jelentősen csökkenteni, az adó és járulékfizetési morált nagy mértékben javítani, nem csak a jelenlegi nyugdíjak miatt, hanem annak okán is hogy a mai aktívak is megfelelő nyugdíjra válhassanak majd jogosulttá. Vagy hogyan lehetne közel félmillió külföldön dolgozó fiatalt itthon foglalkoztatni, további munkahelyeket teremteni.

Akkor talán nem csak az jutna eszébe, hogy mit és hogyan kell elvenni a nyugdíjasoktól. A saját fizetésének drasztikus csökkentése miért nem jut eszébe?

A „blogger” esztelen harca rendkívül káros a társadalmi békére, ellentéteket szít a generációk között, ezért érthetetlen az ATV részéről, hogy egyoldalúan más érintettek meghallgatása nélkül teret enged ennek.

Bán András
  • Fel kell venni a harcot a gravitáció ellen!
    A normalitás elleni háború légnyomást okozott magas poszton is.
  • A gyurcsányi „semmi”
    „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
MTI Hírfelhasználó