Két és fél millióhoz közelít a rezsicsökkentést támogatók száma
Az eddig regisztrált 2,2 millió aláíró száma folyamatosan növekszik, már a 2,5 millióhoz közelít a rezsicsökkentést támogatók tábora.
2013. szeptember 24. 22:04

Ezt közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkára kedden Keszthelyen.

Kovács Zoltán a rezsicsökkentéssel kapcsolatos lakossági fórumot megelőző sajtótájékoztatón közölte: az aláírások folyamatosan növekvő száma is azt jelzi, hogy "rendkívül nagy közérdeklődésre számot tartó témával" foglalkozik a kormány.

Utalt arra is, hogy a kormány az általa már 2010-ben befagyasztott rezsidíjaknak köszönhetően az azt követő két évben több mint 20 százalékos növekedést akadályozott meg, és az idén januárban, illetve most ősszel két lépésben ugyancsak több mint 20 százalékkal csökkennek a közszolgáltatások díjai.

MTI
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A nemzetet békés eszközökkel tudtuk újra egyesíteni
  A magyar nemzetet 2010 után a meglévő határok mellett, békés eszközökkel tudtuk újra egyesíteni - mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, a XI. Kárpát-medencei Összefogás Fórumon.
 • Nácizás
  A nácizó képviselő abban reménykedik, hogy a globális hatalmi átrendeződés lokális zavarosában halászva talán neki is akad majd valami „jutalomfalat” a „globális gazditól” – írja Bogár László.
 • Két válságot is sikeresen kezelt már a kormány
  Z. Kárpát Dániel (Jobbik) arról beszélt, hogy Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke ma az Országgyűlés gazdasági bizottságában „brutális látleletet” adott a kormányzásról. A baloldali képviselő szerint a kormány és a jegybank nem működik együtt, mert a Nemzeti Bank felszólítása ellenére a kormány a beruházásokat nem halasztotta el, ezért a válság örvényei durvábbak nálunk, mint a környező országokban.
MTI Hírfelhasználó