Kétezer négyzetméteres magyar pavilon a milánói világkiállításon
Összesen kétezer négyzetméteres alapterülettel, több szinten épül meg a 2015-ös milánói világkiállítás magyar pavilonja - olvasható a Magyar Közlöny pénteki számában.
2013. szeptember 21. 10:38

    A közlönyben megjelent kormányhatározat szerint a kabinet felhívja a miniszterelnökséget vezető államtitkárt, valamint a világkiállításért felelős kormánybiztost, hogy a beszerzés fedezetének rendelkezésre állását követően a magyar pavilon teljes körű engedélyezési és kivitelezési tervdokumentációjának elkészítéséhez szükséges közbeszerzési eljárást készítsék elő és folytassák le.

    A határozat szerint a nemzeti fejlesztési miniszter a magyar pavilon teljes körű kivitelezéséhez és üzemeltetéséhez szükséges közbeszerzési eljárást készíti elő és folytatja le a világkiállításért felelős kormánybiztossal együttműködésben, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. útján.

    A világkiállítás magyar programjainak és eseményeinek előkészítése, szervezése és teljes körű lebonyolítása érdekében projektiroda jön létre a világkiállításért felelős kormánybiztos, Szőcs Géza szakmai felügyelete mellett a Miniszterelnökség szervezetén belül.

    Olaszország 2015-ben május 1. és október 31. között "Táplálni a világot, energiát adni az életnek" jelszóval rendezi meg a világkiállítást.

    A hat hónapon át tartó eseményre eddig 128 ország és több nemzetközi szervezet jelezte részvételét. A kiállítás fél éve alatt 20 millió látogatót várnak Milánóba.

    Magyarország a víz témáját kívánja hangsúlyosan megjelentetni az expón.

mti
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
  • A kormány a helyén van
    Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
MTI Hírfelhasználó