"Bajnainak a maffiózómúlt sem akadály"
A Fidesz szóvivője szerint a bukott baloldal bűnözőkkel készül a választásra, Bajnai Gordonéknak ugyanis a maffiózómúlt sem akadálya a szövetségkötésnek.
2013. szeptember 12. 14:09

Selmeczi Gabriella ezt arra utalva mondta csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján, hogy szerdán a PestiSrácok.hu arról írt: Bajnai Gordon egy orgazdaságért elítélt, kétes hírű vállalkozóval – aki jelenleg egy civil egyesület vezetője – kampányolt májusban Komáromban.

A Fidesz szóvivője a cikket úgy kommentálta, hogy ezzel egy újabb botrányra derült fény az Együtt–PM Szövetséget vezető Bajnai háza tájáról, „egy elítélt bűnözővel szövetkezett a választási győzelemért” a volt miniszterelnök. A maffiózókörökben „Kis Görbe” névre hallgató vállalkozót, akivel közösen kampányolt Bajnai Komáromban, korábban jelentős értékre, folytatólagosan elkövetett orgazdaságért jogerősen elítélték – mondta Selmeczi, hozzátéve, hogy a „Bajnai új szövetségese” által vezetett banda fő profilja a motorcsónaklopás volt, de megpróbálkoztak azzal is, hogy benzint csapoljanak le egy tankhajóról.

A kormánypárt szóvivője mindezt úgy értékelte: az erkölcsi bizonyítvány megléte messze nem szükséges Bajnai Gordonéknak ahhoz, hogy szövetséget kössenek valakivel, hiszen a maffiózómúlt sem akadály.

Ilyen a bukott baloldal: együtt bűnszövetségben, bárkivel, „Gyurcsány, Mesterházy, Bajnai bűnözőkkel együtt, kémekkel, »Kis Görbékkel«, Portikokkal készül a választásokra” – fogalmazott Selmeczi.

Megtörtént a bocsánatkérés

Helytelennek tartja Selmeczi Gabriella Illés Zoltán keddi parlamenti magatartását, de a környezetvédelmi államtitkár bocsánatot kért Szél Bernadett LMP-s képviselőtől, és ennél többet a kormánypárt nem vár el tőle. Selmeczi Gabriella ezt csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján mondta újságírói kérdésre, emlékeztetve: Illés Zoltán és a Fidesz-frakció nevében Kocsis Máté kommunikációs igazgató is elnézést kért az LMP-s képviselőtől.

Az államtitkár magatartása helytelen volt, még akkor is, ha Szél Bernadett nem mondott igazat napirend előtti felszólalásában – közölte a Fidesz szóvivője, aki megismételte: a bocsánatkérés megtörtént, „ennél többet nem várunk el Illés Zoltántól”.

MTI nyomán
  • Tudatgyilkosok, lélekmérgezők támadják a kultúrát
    A 777 Közösségi Egyesület és Márffy Bence magyar nyelv, irodalom és történelemtanár részesült idén a Fiatalok a Polgári Magyarországért Díjban, az elismeréseket pénteken adták át Budapesten.
  • Orbán Viktor találkozója Marine Le Pennel
    Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke pénteken Párizsban tárgyalást folyatott Marine Le Pennel, a francia Nemzeti Tömörülés elnökével - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
  • A Barátság kőolajvezetéket fenyegeti a szélsőség
    Ha valami történne a Barátság kőolajvezetékkel, annak nagyon súlyos következményei lennének, nemcsak a magyarországi, hanem az egész régió olajellátására, és Ukrajnára is - mondta Hortay Olivér, a Századvég energetikai üzletágának vezetője pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
MTI Hírfelhasználó