Fidesz: a családokra a legveszélyesebb a baloldali paktum
A Fidesz szóvivője szerint a gyermeket nevelő családokra és a munkavállalókra nézve a legveszélyesebb a "baloldali paktum".
2013. szeptember 3. 14:31

Selmeczi Gabriella keddi budapesti sajtótájékoztatóján így kommentálta az MSZP és a Demokratikus Koalíció (DK) előző napi tárgyalását, amelyen a Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök vezette DK közös lista- és egyénijelölt-állítást javasolt a szocialista pártnak.

A Fidesz szóvivője Gyurcsány Ferenc és Mesterházy Attila MSZP-elnök hatalmi osztozkodásának nevezte a találkozót, amely szerinte nem szólt másról, csak a személyes ambíciókról. A bukott baloldal politikusai képtelenek mással foglalkozni, csak a pozíciók elosztásával, azzal, hogy kinek mennyi választókerület jusson - fogalmazott.

Mint mondta, a "baloldali paktum" egyértelműen a gyermeket nevelő családokra és a munkavállalókra nézve a legveszélyesebb. Ha a baloldalon múlna - folytatta -, csökkennének a fizetések, hiszen a családi adókedvezményt mindannyian támadják, és növelnék a személyi jövedelemadót, vagyis a középosztálytól akarnak pénzt elvenni. Szavai szerint így a családoknak havonta akár több tízezer forinttal is kevesebb jutna.

"Különösen veszélyesnek tartjuk, hogy úgy tűnik, az a Gyurcsány Ferenc diktálja az ütemet, akinek a programjában fekete-fehéren az áll, szakítani kell a családi adókedvezmény rendszerével" - jegyezte meg Selmeczi Gabriella, hozzáfűzve, hogy ma a családi adórendszer 900 ezer családnak évente összesen 180 milliárd forintot hagy a zsebében, ráadásul a kedvezmény jövőre tovább bővül, ami egy átlagos keresetű, háromgyermekes családnál havi 40 ezer forint körüli plusz jövedelmet jelent majd.

A Fidesz szóvivője a tájékoztatón arra is kitért, hogy Orbán Viktor miniszterelnök budapesti otthona előtt kezdett 72 órás éhségsztrájkot a devizakárosultak 10 képviselője kedd reggel. Közölte: a Fidesz megérti a devizahitelesek problémáját, ugyanakkor azt gondolja, hogy a tüntetők eltévesztették a házszámot. A felelősöket a bukott baloldal, az egykori bankárkormány háza táján, az Apró- és a Bajnai-villa környékén kell keresni, mert a devizakölcsönök csapdájába Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon szélsőséges gazdaságpolitikája kergette bele a családokat - fogalmazott. Hozzátette azt is, hogy a magyar bankrendszer szintén méltánytalanul járt el a devizahitelesekkel szemben, mert indokolatlan költségeket is rájuk rótt.

Hangsúlyozta, hogy a Fidesz-kormány eddig is sokakat kimentett a devizacsapdából, és elkötelezett a további segítségnyújtásban, mert szeretné, ha a lakását veszélyben érző minden devizahiteles segítséget kapjon.

A téma a Fidesz szerdán kezdődő háromnapos frakcióülésén is napirenden lesz - közölte. Kérdésre válaszolva jelezte, hogy a visegrádi tanácskozáson az esetleges áfacsökkentés kérdéséről is szó lesz, és meghallgatják a kormány képviselőjét az ügyben. Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár - a Vásárhely24 hírportál beszámolója szerint - egy hódmezővásárhelyi lakossági fórumon beszélt arról, hogy január 1-jétől a hús - ami főként a baromfi- és sertéshúst érinti - áfája 10 százalék alá csökkenhet a mostani 27-ről.

Selmeczi Gabriella végül arra is reagált, hogy az MSZP-s Gőgös Zoltán szerint úgy látszik, a kormány semmit sem tud vagy akar tenni a pápai húsüzem megmentéséért.

Erre válaszul a kormánypárti szóvivő azt mondta, az indulatok érthetőek, hiszen senki nem szereti, ha becsapják, ha nem fizetik ki neki azt, ami jár. A kormány szándéka az - és már dolgozik az ehhez szükséges jogszabályon -, hogy saját forrásból fizesse ki a Pápai Hús 1913 Kft. azon kistermelő élőállat-beszállítóit, akiknek még nem teljesítették a korábbi követeléseit. Ők 122-en vannak.

Hozzátette, úgy tűnik, a kialakult helyzetért a cég előző menedzsmentjét terheli a felelősség, akik ellopták a termelők pénzét, "ahogyan a szocialisták kormányzása alatt Bajnai Gordonék tették a hajdú-bétesekkel". Selmeczi Gabriella hangsúlyozta: a kormányoldal nem hagyja, hogy bárki is kibújjon a felelősség alól.

MTI nyomán
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Új lendületet kaphatnak a horvát-magyar kapcsolatok
  Orbán Viktor gratuláló levelet írt Andrej Plenković horvát miniszterelnöknek, a Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) elnökének a párt választási győzelméhez; írásában jelezte: készen áll a Közép-Európa megerősítését célzó stratégiai párbeszéd folytatására - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hétfőn.
 • Baloldali propaganda amerikai pénzből
  A Nyugati Pályán elnevezésű Facebook- és Instagram-oldalakat a Political Capital balliberális agytröszthöz kapcsolódó cég hozta létre és működteti – saját bevallása szerint – amerikai pénzből. Az oldalak azt az álproblémát járják körbe, amely szerint Magyarország a Nyugathoz vagy a Kelethez akar-e tartozni.
 • A baloldal nemet mondott a családok támogatására
  A baloldal ismét nemet mondott a családok támogatására - jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
MTI Hírfelhasználó